Menu 

Bez obzira na to koliko često kuvate i koliko ste talentovana kuvarica uvek može doći do sitnih greškica koje mogu upropastiti ceo ručak. Dobar stvar je što većinu tih greškica možete rešiti pomoću, verovali ili ne obične soli.

Nepisano je pravilo da ručak uvek bolje manje posoliti nego presoliti i sa ovim začinom treba biti oprezan. Isto tako gotovo da nema greške u kuvanju koju ne možemo rešitit pomoću soli, a mi vam otkrivamo neke od njih.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vodenasta supa. Ako ste supu kuvali satima, ali vam je ukusn na kraju neki bledunjav onda slobodno dodajte mrvicu više soli koji će supi dati sasvim novu aromu. Za još bolji efekat na samom kraju kuvanja supu začinite krupnom morskom solju.

Ustajao hleb. Ako hleb koji ste sami pekli više nema onaj sveži ukus, onda ga premažite sa tankim slojem putera, pospite solju i stavite da se greje u rerni. Biće ukusniji nego prvi dan.

Bezukusna testenina. Svi najpoznatiji kuvari na svetu tvrde da se testenina mora kuvati u vodi slanoj poput mora da bi bila ukusna i zato ne štedite so kad kuvate testeninu.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Karamele dosadnog ukusa. Napravili ste domaće karamele, ali vas njihov ukus ne oduševljava? Jednostavno je dosadan i običan? To ćete rešiti trunčicom soli, jednostavno malo posolite karamele i ukus će biti senzacionalan.

Jeftina čokolada. Baš kao i kod karamela, ukus obične čokolade biće potpuno drugačiji ako joj dodate malo soli i to one krupne koja će probuditi ukusne pupoljke. So obavezno dodajte kad pravite kolače , kreme i glazure sa čokoladom.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gnjecavi pomfrit. Činjenica je da so ne može u potpunosti poraviti gnjecavost i krompiriće učiniti hraskavima, ali ako ih dobro posolite, so će upiti nešto ulja i krompir će biti mnogo, mnogo ukusniji.

Loša kafa. Ako vam se ne sviđa kafa koju ste kupili pokušajte je popraviti sa mrvicom soli koju ćete dodati u šolju. Ovaj trik se ne preporučuje ukoliko je kafa kvalitetna, ali onu lošu će sigurno popraviti.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Zagorena hrana. Ukoliko vam je hrana zagorela, poslužite se starim trikom, sastružite zagorele delove i dodajte malo više soli koja ća ubiti ukus zagorenog.

So obavezno dodajte kad pečete kolače, pravite palačinke ili krofne. Probajte napraviti par palačinaka bez i nekoliko sa soli, sami ćete se uveriti u razliku koju do sad možda niste primećivali.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar