Menu 

Mnogo je razloga da za zimsku negu kože odaberete prirodna ulja, a ne losione. Saznajte koja su najbolja.

Hidratacija je zimi ključna, a najbolju vam mogu obezbediti upravo prirodna ulja. Kreme i losioni su delotvorni, ali potrošićete “brdo”, dok sa mnogo manje ulja možete postići mnogo bolji efekat. Nisu dobra samo za kožu, već ih možete koristiti i za negu kose i noktiju.

Koja ulja izabrati

ulja za telo 1Iako maslinovo možda i nema najlepši miris vrlo je delotvorno. Bademovo je takođe dobar izbor. Ricinusovo je cenjeno, jer je odlično za hidrataciju, ali najbolje je da ga kombinujete sa drugim uljima, jer može biti vrlo lepljivo.

Jojobino ulje je najcenjenije kao ulje za kožu. Blago je i slično prirodnim uljima naše kože, a uz to deluje protivupalno.

Ovim uljima je cena ista ili nešto skuplja u odnosu na kvalitetnije losione za telo, ali imajte na umu da će vam trebati mnogo manje ulja, nego što bi vam trebalo losiona.

Korišćenje

Na telo ih nanosite odmah posle kupanja na vlažnu kožu da biste zadržali vlagu. Možete ih dodati i u kupke, ali i nanositi ponovo tokom dana.

Maslinovo je posebno dobro za čišćenje lica (odlično skida šminku), a za hidrataciju dovoljno vam je da na čisto lice ujutro utrljate tek 2 do 3 kapi ulja na lice.

ulje nega tela

Kosu možete negovati toplim uljima ili naneti na vrhove posle sušenja da biste kontrolisali naelektrisanost. Za nokte je posebno dobro da ih masirate maslinovim uljem. Zanoktice sigurno nećete imati.

Savršena mešavina ulja

Napravite sami svoju mešavinu kombinujući: 1/2 šolje bademovog, 2 kašike jojobinog, 2 kašike ricinusovog ulja i sadržaj jedne kapsule vitamina E. Smesu možete obogatiti sa 10-tak kapi eteričnog ulja po izboru (ali se klonite citrusnog i bergamota).

Pročitajte i kako da Napravite sjajno zimsko ulje za vašu kožu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar