Menu 

Ne biste verovali, ali bakrorez možete napraviti sami u svom domu čak i ako niste previše talentovani za umetnost. Donosimo vam jednostavan tutorijal kako da napravite bakrorez pomoću folije, lepka i kreme za poliranje cipela.

U ovaj interesantni projekat uključite vaše klince i zabavite se tokom hladnih dana raspusta. Ideju smo pronašli na sjajnom Thegrowingroom blogu.

Potreban materijal

  • Lepak
  • Folija
  • Olovke, flomasteri
  • Karton i papir
  • Krema za cipele

bakrorze4

Na papiru nacrtajte neki oblik ili životinju, u ovom slučaju je to sova i podebljajte ivice flomasterom. Nacrtajte samo osnovni oblik bez posebnih detalja. Papir zalepite na karton i oblikujte sliku makazama, odrežite viškove.

bakrorez6

Po linijama koje ste iscrtali markerom pređite gustim lepkom i ostavite da se u potpunosti stvrdne, a zatim preko crteža zalepite aluminijumsku foliju. Pritisnite vrhovima prstiju celu sliku tako da se folija dobro zalepi, ali budite pažljivi da se ne pocepa.

bakrorez5

Tupom olovkom preko folije završite vaš crtež, nacrtajte detalje. Kad ste završili crtanje, celu sliku premažite crnom kremom za cipele, ostavite nekoliko sekundi pa obrišite pamučnom krpicom i vaš bakrorez koji u stvari nije bakrorez je gotov.

bakrorez3

Sjajno zar ne?

bakrorez2

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar