Menu 

Zdrava ishrana nažalost može biti poprilično opterećenje za budžet, ako želimo kupovati kvalitetne namirnice proverenih proizvođača.  Ipak postoji nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da otkrijete kako uštedeti novac na namirnicama, ali da se opet dobro hranite.

Donosimo vam nekoliko saveta koje bi trebalo da primenjujete pri svakoj kupovini namirnica i ušteda je zagarantovana.

Izbegavajte unapred zapakovanu zelenu salatu

Možda vam salata i spanać koji su očišćeni i zapakovani u plastične kese deluje kao sjajan način za ušetedu vremena zbog lakše pripreme , to je, verujte nam na reč dvosekli mač. Salata koju kupite u glavicama je jeftinija i sigurno će vam duže trajati od one zapakovane i zato neka vam ne bude teško čišćenje i pranje listova salate i spanaća.

zelena salata

Uzgojite svoju baštu

Još jedan način da uštedite novac za kupovinu zeleniša jeste da ga uzgojite sami u sopstvenom domu. Za uzgoj zelene salate nije vam potrebno puno mesta i posebnih uslova. Jedna veća saksija biće sasvim dovoljna.

Kupujte začine, suvo voće i orašaste plodove u rinfuzi

Ako u vašim supermarketima postoje začini na vaganje obavezno kupujte te, a ne one koji su zapakovani u kesice ili „fensi“ staklenu ambalažu proizvođača zvučnih imena. Ne biste verovali koliko možete uštedeti kupovinom začina na ovaj način. Isto važi i za suvo voće i orašaste plodove. Uporedite cene sledeći put kad budete išli u kupovinu i videćete razliku.

začini rinfuz

Napravite zalihe

Pratite kad su na akciji proizvodi koji imaju dug rok trajanja kao što su maslinovo ili obično ulje, testenina i konzervisana hrana, pa napravite zalihe koje će vam dugo moći stajati.

Iskoristite krompir

Krompir je poprilično jeftina, ali više nego korisna namirnica koja treba da bude sastavni deo vaše ostave. Možete ga pripremiti na bezbroj sjajnih načina i napraviti sjajan ručak i bez mesa.

pečeno pile

Kupujte celo pile

Pileća prsa su najtraženiji, ali i najskuplji deo pileta i zato ih kupujte samo kad su na akcijama, a u međuvremenu više će vam se isplatiti ako kupujete celo pile ili samo batake sa zabacima.

Zalihe pasulja

Pasulj je hrana koja se obično priprema kad novčanici otanje jer je jednostavna za pripremiti, ne zahteva puno namirnica (da, može i bez te kolenice), a možemo ga podgrejavati i nekoliko dana. Iz svih tih razloga napunite vaš špajz pasuljom i potražite nove načine na koje ga možete pripremiti jer je to uvek dobra investicija.

Mleveno meso

Mlevena junetina je kad je meso u pitanju najbolji prijatelj vašeg kućnog budžeta. Obično je dosta jeftinija od mesa koje kupujete u komadu, a male količine mogu nahraniti čitavu porodicu. Od svega 300 g mlevene junetine možete napraviti ćufte ili bolonjez umak za četvoročlanu porodicu. Tu su još tortilje, čili sa mesom i pasuljem, mesni rolat,…

ćufte

Jedite ribu

Lekari preporučuju jedenje ribe najmanje dva puta nedeljno što pored dobrobiti po vaše zdravlje može biti i olakšica za vaš budžet. Kupujte zamrznutu ribu koja je u većini slučajeva povoljnija.

Otkrijte nove načine za upotrebu ribe u konzervi

Tunjevina u konzervi je jedna od najzahvalnijih namirnica. Možete je pripremati na najraznovrsnije moguće načine, a ubraja se u jeftinije namirnice. Možete raditi razne tople i hladne salate, umake za testeninu kao i musake. Samo pustite mašti na volju.

zamrznuto povrće

Zamrznuto povrće

Kad ugledate zamrznuto povrće na sniženjima nikako ga nemojte zaobići već napravite zalihe koje će vam sigurno dobro doći u periodu željnog iščekivanja plate, a isto radite i sa omiljenom vrstom mesa na akcijama.

Sviđa nam se
Autor
Kako uštedeti novac na namirnicama, a dobro se hraniti
Datum
Ime
Ušteda na namirnicama
Stars
5
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Natasa Aleksic

    Meni to treba pod hitno. Svaki put kada izadjem iz prodavnice vidim da sam mogla bar tri, cetiri stvari da izostavim i onda sam bas ljuta na sebe.

  2. Mladenka Toskić Panić

    Ovo kao da ste mene posmatrali u kupovini….:)

Napišite komentar