Menu 

Jeste li se ikad zapitali koliko često zaista treba prati i menjati peškire, posteljinu, pidžame, farmerke? To što ih pomirišite i na osnovu toga zaključite da su spremni za pranje nije dovoljno. Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da zaključite kad je vreme za pranje.

Posteljina. Posteljinu bi trebalo menjati najmanje svake druge nedelje, a ukoliko se poprilično znojite tokom noći, posteljinu menjajte jednom nedeljno. S druge strane, godišnje bi trebalo da perete jastuke i prekrivače 2-3 puta i to uglavnom na promene godišnjih doba. Ukoliko je neko od ukućana bio bolestan obavezno operite posteljinu nakon toga.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Peškire je potrebno prati nakon 3-4 upotrebe, a da biste sprečili onaj neugodn mirs između pranja obavezno ih pre pranja osušite na vazduhu. Peškire koje koristite u teretani i nakon vežbanja bi trebalo prati nakon svake upotrebe.

Zastor sa tuša takođe možete oprati u mašini povremeno i tako sprečiti pojavu plesni, a isto je i sa prostirkama u kupatilu. Perite ih na niskim temperaturama.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Odeća. Ne morate baš svu odeću prati nakon samo jednog nošenja. Jakne, haljine i farmerke možete nositi nekoliko puta pre nego ih operete, a kad su farmerke u pitanju najbolji pokazatelj da im je potrebno pranje je onaj trenutak kad se previše razvuku. Pidžame perite nakon nekoliko nošenja, a ukoliko imate naaviku da se tuširate pred spavanje jednu pidžamu možete nositi i celu nedelju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar