Menu 

Priroda nam je podarila sve što nam je potrebno, a na nama je samo da otkrijemo kako da to iskoristimo na najbolji način. Pogledajte kako se obični kamenčići pretvaraju u vrlo korisne stvari za vaše domaćinstvo.

kamencici1Kao djeca smo svi voljeli da skupljamo kamenčiće. Glatke, pljosnate smo najrađe korsitili da pravimo “žabice”. Vratite se u djetinjstvo i bacite se u potragu za tim istim kamenčićima. Povedite djecu. Samo, ovaj put ih nemojte bacati – poslužiće kao odlični podmetači.

Napunite kesu punu kamenčića svih boja. Neka budu približno iste visine i sličnih oblika. Pljosnati su najbolji. Trebaće vam još: veći paketić univerzalnog ljepila i komad čvrste tkanine (u zavisnosti kakav podmetač pravite to može biti komad starog tepiha, prekrivača ili najbolje itisona). Izrežite komad tkanine u obliku kuhinjskog podmetača kakav želite (ili podmetača za čaše ili otirača). Kamenčiće dobro operite, najprije poredajte na tkaninu, pronađite najbolji raspored i onda ih lijepite, jedan po jedan, na već određeno mjesto. I završili ste za samo par minuta. Dobili ste podmetače, otirače, nadstolnjake, koji mogu biti i divan poklon za vaše najmilije. (Još malo ideja za pravljenje podmetača).

Kako vam se dopada ova ideja? Šta mislite o tome da se malo inspiracije potraži u domu Freda Kremenka?

kamencici2

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

IUD uređaji su novi način kontracepcije o kojem se u poslednje vreme puno priča, a reč je o malom uređaju koji se ugrađuje unutar same materice. Danas vam otkrivamo da li su...