Menu 

Priroda nam je podarila sve što nam je potrebno, a na nama je samo da otkrijemo kako da to iskoristimo na najbolji način. Pogledajte kako se obični kamenčići pretvaraju u vrlo korisne stvari za vaše domaćinstvo.

kamencici1Kao djeca smo svi voljeli da skupljamo kamenčiće. Glatke, pljosnate smo najrađe korsitili da pravimo “žabice”. Vratite se u djetinjstvo i bacite se u potragu za tim istim kamenčićima. Povedite djecu. Samo, ovaj put ih nemojte bacati – poslužiće kao odlični podmetači.

Napunite kesu punu kamenčića svih boja. Neka budu približno iste visine i sličnih oblika. Pljosnati su najbolji. Trebaće vam još: veći paketić univerzalnog ljepila i komad čvrste tkanine (u zavisnosti kakav podmetač pravite to može biti komad starog tepiha, prekrivača ili najbolje itisona). Izrežite komad tkanine u obliku kuhinjskog podmetača kakav želite (ili podmetača za čaše ili otirača). Kamenčiće dobro operite, najprije poredajte na tkaninu, pronađite najbolji raspored i onda ih lijepite, jedan po jedan, na već određeno mjesto. I završili ste za samo par minuta. Dobili ste podmetače, otirače, nadstolnjake, koji mogu biti i divan poklon za vaše najmilije. (Još malo ideja za pravljenje podmetača).

Kako vam se dopada ova ideja? Šta mislite o tome da se malo inspiracije potraži u domu Freda Kremenka?

kamencici2

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dosada. Svi je mrzimo. Ali, lako ju je “ubiti”. Pogledajte predloge sa kojima više nikada nećete reći da vam je dosadno. Piši! Širi dalje!