Menu 

Svaka mlada treba da ima mali “kovčežić spasa”, kumin poklon, u kojem će se nalaziti neke osnovne stvari, koje joj mogu pomoći u svim sitnim nezgodama koje je mogu snaći na venčanju.

poklon za mladu 1Iako postoje sajtovi putem kojih ove paketiće možete naručiti jednostavno ih možete napraviti i sami. Predlažemo da to učini kuma, koja ima ulogu dobre vile tokom celog procesa i priprema i samog venčanja.

Sve te potrebne sitnice možete spakovati na originalan način sa raznim natpisima u teglicu, neki limeni kovčežić, torbicu za šminku, … Samo obavezno zalepite zanimljivu nalepnicu na kojoj će pisati – “Prva pomoć” za mladu!

Ideje smo pronašli na blogovima Acasarella i Girlsguideto.

Način izrade

Podrazumeva se da poznajete svoju prijateljicu, odnosno buduću mladu, dobro. Pored osnovnih stvari, koje ćemo navesti, koje se obično nalaze u ovim “kutijicama”, vi možete uvrstiti i neke sitnice koje bi ona mogla zaboraviti, a koje bi joj mogle zatrebati.

Potrudite se da u kutiju ubacite i nešto originalno, smešno, zabavno, neke poruke ili, recimo, čokoladice na kojima ćete napisati “pojesti u slučaju nervoze” (za mladu i za mladoženju)! Pustite mašti na volju.

poklon za mladu 2

Među stvarčicama u “prvoj pomoći za mladu” trebali bi se naći: ukosnice (bele ili crne), sjaj za usne, brufen, kafetin ili aspirin, kapi za oči (protiv crvenila, u slučaju suza i ako se šminka krene “kvariti”), vlažne maramice, mini lak za kosu, hanzaplast, osveživači daha (bombone ili žvakaće gume), četkica za zube (može jednokratna) i mini pasta za zube, mini makazice, igla i konac (beli), zihernadle, štapići za uši, …

Tu se može naći i bezbojni ili beli lak za nokte, turpijica, grickalica, ruž za usne, bela trakica, …

Sve to možete spakovati u posebnu teglicu ili torbicu sa šaljivim natpisom, a među stvari možete uvrstiti i vašu listu saveta, ali i neke šaljive poruke.

Šta kažete za ideju?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Leto je zaista omiljno godišnje doba većine nas, ali ono sa sobom nosi i mnoštvo manjih i većih opasnosti. Zato budite spremni i napravite svoj pribor za prvu pomoć leti. Piši! Širi...