Menu 

Brkovi su danas postali tako popularni. Ugnezdili su se na prstenju, orglicama, majicama i, naravno, šoljama. Kada je u pitanju ukrašavanje šoljica mi smo se odlučili za drugačije brkove – mačije.

Ovaj tutorijal je izmamio osmeh na naše lice i to zahvaljujući vrckavoj Ali sa bloga NowThatsPretty.

Čaše i šoljice smo još kao deca bojili u školi, pa smo svoja “umetnička dela” poklanjali prijateljima ili mamama i bakama za 8. mart. Ova šoljica sa mačijom njuškicom je baš jedan takav zanimljiv poklon.

Treba vam čaša ili staklena šoljica, olovka, papir i boje (ili olovke) za staklo i keramiku.

Nacrtajte mačije brkove i njuškicu na papiru. Stavite papir u šolju tako da se providi da možete crtati po obrisima preko šolje sa vanjske strane. Prčvrstite papir unutar šolje da se ne pomera dok radite. (Šolja mora biti u potpunosti čista i bez packica i masnoće).

ukrašavanje šoljica

Iscrtavajte njuškicu uz pomoć olovke i boje, ali sloj po sloj. Kada naneste jednu boju, ostavite je da se osuši pre nego pređete na drugu. (Prvo belu, pa ružičastu, pa crnu boju). Kada završite sa crtanjem, izvadite papir iz šoljice i ostavite da se boja osuši.

Da li vam se dopada ova ideja sa njuškicom na šoljici?

ukrašavanje šoljica

Pročitajte i kako da napravite Novčanik za kovanice od plastičnih flašica.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. : D

    Da li solja moze da se boji i sa temperima?

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!