Menu 

Popularna igra jenga ili ciglice je omiljena u društvu. Zabavite se ovog ljeta – napravite veliku igru ciglica za zabave u dvorištu.

velika jenga 1Jenga se igra tako što se od drvenih blokova napravi kula. Igrači imaju zadatak da izvlače ciglice koje nisu ključne za oslonac kule. Pobjednik je posljednji igrač koji je uspješno izvukao ciglicu i postavio je na vrh kule, a da se ona nije srušila.

Ideju za izradu velike jenge smo pronašli na blogu Abeutifulmess, a kako da je uklopite u program vašeg vjenčanja pročitajte na kraju teksta (ideja je sa bloga Sassydealz).

Velika jenga

Trebaju vam velike uske daske, koje trebate izrezati na 48 jednakih dijelova u obliku kvadra. Možete ih izrezati sami testerom ili zamoliti u centru za dom i vrt, gdje kupite daske, da vam ih oni izrežu.

Ako je potrebno išmirglajte ih dobro. Ofarbajte ih cijele ili samo delove (kao na fotografijama) u različite boje. Ostavite da se osuši.

Postavite, odnosno poredajte daščice na pogodnom mjestu u dvorištu (najbolje na neki izbetonirani dio) u veliku kulu, pozovite društvo i organizujte veče društvenih igara sa prvim toplijim danima.

http://www.abeautifulmess.com/2013/08/make-this-giant-jenga.html

Jenga na vjenčanju

velika jenga 4Napravite od dasaka manju igru ciglica (neka vam svaka drvena ciglica bude tek oko 10 cm duga). Ciglice stavite na ulazu u salu pred dolazak gostiju na vjenčanje. Zamolite ih da upišu svoja imena ili neku lijepu poruku za mladence markerom na daščice. Poslije možete organizovati igru i prozivati goste da svako izvuče svoje ime.

velika jenga 3

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Oslobodite disajne puteve i ublažite upalu sinusa sa ove dve fenomenalne parne kupke. Sasvim ih je jednostavno napraviti. Piši! Širi dalje!