Menu 

Uz pomoć, za vas, savršenog miksa eteričnih ulja i pčelinjeg voska možete sami napraviti divni mirisni melem perfem.

Ove mirisne meleme možete nositi čak i u vidu priveska na ogrlici oko vrata, a nanosite tek malo melema na vrat i zglobove ruke umesto parfema. Ideju smo pronašli na blogu Ohthelovelythings i verujemo da će vas podstaći da postanete sami svoj majstor za prirodne mirise.

Važno je da pronađete mešavinu koja je najbolje za vas. Recimo, najpoznatiji parfem Chanel No. 5 za osnovu ima: bergamot, limun, jasmin, ružu, neroli (cvet narandže), ilang-ilang, kedar i vanilu. Ako vam se dopada ovaj Chanel miris onda birajte mešavinu ovih eteričnih ulja za svoj melem.

Ili napravite jednostavniji inspirisan Ralph Lauren Safari parfemom za koji vam trebaju eterična ulja: limuna, lavande, cimeta i sandalovine. Na pomenutom blogu su pojednostavili miks i izbacili limun.

parfem melem 2

Sastojci za melem parfem:

  • Dve limene kutijice ili posude za balzam za usne od po 15 ml
  • 1 kašika ulja semenki grožđa ili slatkog badema
  • 1 punija kašika narendanog pčelinjeg voska
  • 80 kapi mešavine eteričnih ulja po izboru

Preporučena mešavina ulja:

  • 15 kapi eteričnog ulja limuna
  • 40 kapi eteričnog ulja lavande
  • 25 kapi eteričnog ulja sandalovine

Pomešajte eterična ulja i ostavite sa strane. Posebno pomešajte ulje badema ili semenki grožđa sa pčelinjim voskom u šerpici na pari. Zagrejavajte dok se vosak na otopi. Sklonite sa šporeta, dodajte eterična ulja i dobro izmešajte. Odmah sipajte u posudice. Ostavite da se dobro ohladi pre upotrebe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!