Menu 

Mravi mogu biti veoma uporni pri napadu na vaš dom i u većini slučajeva je ih veoma teško istrebiti posebno ako ne želite koristiti pesticide.

Većini ljudi koji imaju malu decu ili kućne ljubimce, snažni pesticidi nikako nisu opcija kad je u pitanju istrebljenje mrava. Vodeći se tom mišlju sajt DIY natural je objavio kako se to možete boriti protiv ovih malih napasnika uz pomoć prirode.

kako da oterate mrave

Prvo na listi šta treba da uradite kad želite isterati mrave iz svog doma jeste da pronađete mesto odakle dolaze i odredite koja vrsta mrava vas je napala, jer svi oni različito reaguju na određene proizvode. One najčešće male, žućkaste kućne mrave privlači slatko, a oni će ukoliko ih ubijete iza sebe ostaviti trag feromona koji će za veoma kratko vreme privući druge mrave i upravo iz tog razloga treba da istrebite celo leglo.

Kada prvi put primetite mrave pobijte ih i područje operite sa sapunom i vodom da biste izbrisali trag feromona koji će privući druge mrave. Nakon tog istražite gde je mesto iz kog dolaze i upotrebite potpuno prirodni insekticid.

Boraks (mineral i so borne kiseline) ubija mrave, a šećer u prahu ih privlači . Napravite zamku tako što ćete pomešati boraks i šećer u prahu u omeru 1:3, ovom mešavinom napunite čepove plastičnih flaša i stavite ih na mesta odakle mislite da mravi dolaze.

borax

Ako imate malu decu ili kućne ljubimce koji bi možda dirali ove zamke možete koristiti malo drugačiju varijantu. U šolju tople vode stavite pola šolje šećera i tri kašike boraksa. U ovu otopinu namočite komade pamučne tkanine i stavite ih na mesta odakle mislite da mravi dolaze.

Oduprite se nagonu da ubijete sve mrave jer oni ne znaju razliku između šećera i boraksa pa je moguće da u svoju koloniju odnesu čestice boraksa koji će ih potpuno istrebiti.

Ako imate problema sa komarcima, u tom slučaju „Napravite sveću koja tera komarce“.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mirjana Jankovic

    Ma zasto da ih teram van kad moja cerka vrsi eksperimente nad njima,e kad ona zavrsi oni pobegnu Sami glavacke hehehehhee….

Napišite komentar