Menu 

Svaki čovek bar jednom je iskusio kako izgledaju nagle promene raspoloženja. Ipak, kod žena je to malko učestalije, što zbog hormona, a i zato što su emotivnije od muškaraca. Kako se boriti sa promenama raspoloženja?

Većina žena veoma emotivno proživljava svaku životnu situaciju, lakše se naljute, rastuže, iznerviraju… Jedan od načina da se izborite sa naglim promenama raspoloženja jeste da svoju kuhinju napunite biljkama koje će vam raspoloženja dovesti u ravnotežu i lakše ćete njima upravljati.

Biljke su jedan od najboljih ženskih saveznika, a što je najbolje nemaju nikakav štetni uticaj, lako ih je nabaviti i nisu skupe. Biljke možete koristiti u obliku čaja, kapsula ili tinktura, a veruje se da su tinkture najdelotvornije.

Donosimo vam listu biljaka koje najefektnije izlaze na kraj sa promenama raspoloženja. Možete ih koristiti pojedinačno,  a možete ih i kombinovati. Uglavnom ne prelazite preporučenu dozu od 25-35 kapi tinkture tri puta dnevno.

Srčanica (kopriva od srca) – je biljka koja pomaže sa promenama raspoloženja uzrokovanih hormonalnim disbalansom. Ako osećate da vas nije briga ni za šta, da ste mrzovoljni i nervozni, ova biljka je kao stvorena za vas.

Kapica – ova biljka će vas brzo i efektno rešiti nervoze. Ako lako  planete, osećate leptiriće u stomaku ili ste generalno nervozni, probajte sa tinkturom kapice.

dreamstime_s_27120346

Lavanda – pomaže vam da prebrodite osećaj tuge, potrebno je nekoliko nedelja uzimanja, ali će vam nakon određenog vremena podići raspoloženje i izvući vas iz tuge.

Ruža – pomoćiće vam da razvijete osećaj sreće i zadovoljstva.

dreamstime_s_19499599

Kora mimoze – doneće vam osećaj sreće i to ne na način da će vam raspoloženje podići nego će vam pomoći da lakše uživate u malim i svakodnevnim stvarima.

Bosiljak – sjajan za anksioznost izazvanu menopauzom i depresiju.

dreamstime_s_2246609

Ruzmarin – ova biljka je poznata da pospešuje cirkulaciju krvi u mozgu što znači da razbistrava um, podiže raspoloženje i lakše izlazite na kraj sa depresijom.

Jeste li ikad koristili biljke za popravljanje raspoloženja?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar