Menu 

Šta bi trebalo da se desi da dobrovoljno date otkaz na dobro plaćenom poslu na kome vam je obezbeđena egzistencija i odlučite da prodajete pizze i usput pomažete onima kojima je to najpotrebnije, beskućnicima i siromašnima? Donosimo priču o čoveku kome se život preko noći promenio baš zbog takve odluke.

Mason Wartman je imao sjajno plaćen posao na Wall Streetu kada je odlučio da da otkaz i počne prodavati pizze. Svoju odluku je saopštio putem društvene mreže Linkedin kde je detaljno objasnio svoju odluku kao i trnovit put koji je prešao da postigne ono što je želeo.

Mason kaže da je nekoliko meseci pre nego što je dao otkaz razmišljao da otvori pizzeriju jer mu je oduvek bila želja da ima sopstveni posao koji će ga ispunjavati i koji neće raditi “samo” za platu. Pitate se šta je to toliko neobično u ovoj priči, zar ne?

mason2

Naime, Mason u svojoj pizzeriji Rosa’s Fresh Pizza pizze prodaje za svega 1 dolar što je i za naše uslove poprilično povoljno. U ovoj pizzeriji se može platiti i pizza za kasnije, što znači da platite dva komada pizze, jedan pojedete, a drugi ostaje za nekoga ko nema ni taj jedan dolar da bi je kupio. Na zidu ove pizzerije nalazi se veliki zid sa post-it papirićima, a svaki od njih označava jedno parče pizze koje je neko unapred platio.

Oni koji nemaju novac za hranu, jednostavno dođu, otkinu jedan papirić sa zida i dobiju svoje parče za taj dan. Mason kaže da je njegova pizzerija za godinu dana otkako su uveli ovakav način plaćanja podelila preko 11.000 parčadi pizze te dnevno nahrane preko 50 beskućnika. On takođe naglašava da većina mušterija kupi pizzu samo za sebe, i to je skroz u redu, ali da i dalje postoji veliki broj onih koji umesto jednog kupe i onaj za kasnije.

Svoju priču, Mason je podelio sa svezom i kod popularne Ellen DeGeneres.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar