Menu 

Ako zaista znate koliko je fizička aktivnost važna kad je u pitanju zdravlje i održavanje dobre forme zašto je onda najteži posao koji dnevno obavljate podizanje kašike? Evo nekoliko saveta za žene koje ne vole vežbanje.

Ako spadate u one koji su iz raznoraznih razloga s vremenom zamrzeli vežbanje, bez obzira na godine nikad nije kasno da se vratite na pravi put i počnete iz početka sa vašom fitnes rutinom.

Pročitajte neke od najčešćih izgovora i kočnica koje nam ne dozvoljavaju da budemo fizički aktivni.

žena vežbanje

Nemam vremena

Kad sve saberete i oduzmete biće vam potrebno puno više vremena da smislite obaveze i aktivnosti zbog kojih bi izbegli odlazak u teretanu nego da zaista odete i odradite taj trening od sat vremena. Da biste vašu formu održali na nivou preporučuje se 150 minuta vežbe nedeljno što možete podeliti na 30 minuta vežbanja pet dana ili 20 minuta uključujući i dane vikenda.

Nemam novaca

Nije vam potrebna članska karta neke moderne teretane da biste bili u formi. U današnje vreme na internetu možete naći razne programe koji će vam pomoći da vežbate u vašem domu, a tu su i aplikacije za pametne telefone i tablete koje su u većini slučajeva besplatne.

Nemam motivacije

Ako mislite da je vežbanje monotono i da će vam brzo dosaditi probajte više različitih načina vežbanja, a izbor je više nego veliki. Tu je joga, zumba, aerobik, plivanje, a ako vas baš ništa ne privlači onda makar češće upražnjavajte sex sa svojim partnerom jer se i to računa kao fizička aktivnost.

žena utezi

Nemam podršku

Svi znamo koliko je fizička aktivnost bitna za zdrav život, ali šta ako smo okruženi ljudima koji nikada u životu nisu potrčali i koji vas uveravaju da je bolje da odete na kafu nego u teretanu jer je to gubljenje vremena? Internet je i u ovom slučaju sjajno rešenje jer će vas povezati sa ljudima koji možda prolaze kroz isto. Ispod samih fitnes aplikacija videćete gomilu komentara ljudi koji ih koriste, njihova iskustva i probleme na koje nailaze.

Isto tako postoje onlajn kursevi za vežbanje koji će vam pomoći da prevaziđete lenjost.

Upišite časove joge ili areobika za početnike gde ćete steći neka nova prijateljstva sa ljudima koji žele isto kao vi: postati zdraviji i fit.

I kao što smo mnogo puta do sada ponavljali zaboravite na visoke ciljeve i ne poredite se sa drugima u teretani. Zapamtite da vežbate ne da biste se takmičili već da bi poboljšali svoje zdravlje. Budite strpljivi, vredni i rezultati će kroz neko vreme biti očigledni.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar