Menu 

Pošto je mikrotalasna rerna u suludo pretrpanom rasporedu postala jedan od omiljenijih kućanskih aparata trebalo bi da znate kako pravilno da je koristite. Donosimo vam nekoliko saveta koje obavezno morate prihvatiti.

Kad je u pitanju korištenje mikrotalasne postoji mnogo začkoljica na koje treba obratiti pažnju. Tu je suđe koje je namenjeno baš za upotrebu u mikrotalasnoj, postoji suđe koje može ići u rernu, ali na što kraći period vremena i postoje materijali koje ni za živu glavu ne bitrebalo stavljati u mikrotalasnu.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Šta može u mikrotalsnu

Staklo. Sve vrste vatrostalnog stakla bez bojazni možete koristiti u mikrotalasnoj rerni, samo tačno pazite na vreme i način na koji ga koristite.

Keramika. Kad je u pitanju keramika važno je da posuđe u premazu ne sadrži olovo niti bilo kave metale i sasvim je sigurno za upotrebu.

Silikon. U poslednje vreme sve popularnije suđe od silikona je sigurno za upotrebu u mikrotalasnoj.

Šta ne može u mikrotalasnu

Postoje materijali koje ni pod razno ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu, a to su:

Metal. Iako porcelanski tanjir sa metalnim rubom može ići u pojedine vrste mikrotalasnih rerni mi vam toplo preporučujemo da to ne radite. Ne samo da time možete oštetiti samu rernu već možete izazvati i požar.

Melamin. Suđe koje u sebi sadrži ovu kristalnu supstancu ne bi trebalo stavljati u rernu jer može biti bespovratno upropašteno. Možda biste ga mogli staviti na par sekundi, ali mi vam preporučujemo da ne rizikujete bez potrebe.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kad je u pitanju plastika u mikrotalasnoj, mišljenja su podeljena. Dok neki smatraju da je potpuno bezbedno drugi tvrde da se tokom zagrevanja plastike otpuštaju veće supstance BPA. Upravo iz tog razloga sigurno je koristiti plastiku koja ne sadrži BPA.

Budite veoma oprezni kad rukujete suđem koje je bilo u mikrotalasnoj jer može biti nesnonso vruće. I zakraj naša topla prepuraka je da mikrotalsnu koristite samo u kriznim situacijama i da njenu upotrebu svedete na minimum.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar