Menu 

Naravno, da vas odmah razuverimo, ovo nije pravi ljubavni napitak iz bajke, ali kada ga ovako lepo zapakujete i podelite sa voljenom osobom on to u trenu postaje. U suštini – pakujete u “ljubavne boce” divni sirup od nara.

Recept smo pronašli na blogu Bluebirdvintage, a još ideja kako da spakujete ljubavni napitak na blogovima Thatswhatchesaid i Ourbestbites.

Ovo je divan poklon za Dan zaljubljenih ili vašu godišnjicu veze ili jednostavno kada želite nekome da iskažete svoju ljubav.

sirup od nara 4

Sirup od nara je, kada ga poslužite kao ljubavni napitak, divan spoj slatkog, gorkog i penušavog. Kao što kažu na Bluebirdvintage – kao zdrav brak i izražavaju nadu da će vas dodatak džina učiniti pijanim od ljubavi.

Posebni sirup od nara:sirup od nara 3

  • 2 šolje soka od nara
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica limunovog soka

U šerpici pomešajte sok od nara, šećer i limunov sok, pa stavite na šporet na srednju temperaturu. Mešajte dok se šećer ne istopi. Ostavite da krčka na jačoj temperaturi 20 do 25 minuta dok se sok ne pretvori u sirup. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Uspite u boce i čuvajte u frižideru do 2 sedmice.

Ljubavni napitak:

  • 120 ml džina
  • 1 ½ šolja gazirane vode
  • 30 ml sirupa od nara
  • 4 kriške limete
  • 2 kašike semenki nara

Napunite čaše kockicama leda, iscedite po dve kriške limete na led, pa ih stavite u čaše. Uspite po 1 kašiku semenki nara u svaku čašu, pa uspite po 60 ml džina, ¾ šolje gazirane vode, pa lagano sipajte po 15 ml sirupa u svaku čašu. Dobro izmešajte i služite odmah.

sirup od nara 2

Možete sve sastojke (osim limete i leda) sastaviti i usuti u flašice od soka, pa na njih zalepiti nalepnice ili kartice na kojima piše “ljubavni napitak” ili samo zalepiti veliko crveno srce. Takođe, sirup možete spakovati u epruvetama kao na fotografijama.

Recept
Ime Recepta
Ljubavni napitak – magični sirup od nara
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 25 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar