Menu 

Većinu ljudi najbolje namami iz kreveta miris kafe. Iskoristite je i da probudi vašu kožu kao i vaša čula. Napravite piling za meku kožu.

Sa njim možete, ukoliko budete uporni, skinuti i celulit (pročitajte više u tekstu Novi trikovi u borbi protiv celulita), a aromatične biljke, koje se koriste u spa tretmanima, uneće dašak luksuza u vašu dnevnu rutinu.

Spajate bogatu aromu kafe sa mirisom peperminta, koji je poznat po svojim stimulišućim i revitalizirajućim svojstvima.

A zahvaljujući kristalima šećera i maslinovm ulju, koji čiste i hidriraju, vaše telo dobija pravo buđenje. Sa ovim receptom ćete dobiti dovoljno materijala za dva ili tri pilinga.

Pripremite:

  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1 kašičicu čistog ekstrakta vanile,
  • 1 šolju smeđeg šećera,
  • 15 kapi eteričnog ulja peperminta,
  • 1/2 šolje taloga iz sveže skuvane kafe.

Spojite sve sastojke u posudici i dobro izmešajte viljuškom. Smesu sipajte u teglice, poklopite i čuvajte na hladnom mestu do upotrebe. Piling od kafe će imati i do 2 sedmice duži rok trajanja ukoliko ga budete držali u frižideru.

Kada se budete tuširali, nanesite pune ruke smese na kožu kružnim pokretima, počevši od stopala prema srcu. Pošto piling sadrži ulja, najbolje bi bilo da u tuš kabini imate gumeni podmetač, da se ne biste okliznuli. Pažnju prilikom pilinga posebno obratite na mesta sa grubljom kožom, poput peta, kolena, laktova, gležnjeva, ali i na mesta pogođena celulitom.

Nakon pilinga okupajte se blagim prirodnim sapunom ili gelom za tuširanje. Ne brišite se grubim peškirom, već samo blago pokupite vodu.

Već nakon prvog tretmana vaša bi koža trebala biti znatno mekša i življa.

Pročitajte i tekst Prirodni i jeftini pilinzi, kupke i maske za lice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar