Menu 

Baš kao i svaka pre nje, protekla godina je imala svoje uspone i padove, lepe i manje lepe situacije. Ostali smo bez nekih veoma dragih poznatih lica, pratili smo sportska dešavanja, navijali, saznali šta je to ebola, pomagali unesrećenima u poplavama. Ovako godinu koja nas je zauvek pozdravila pre par dana vidi najpopularniji pretraživač Google.

Prema podacima iz Googla prethodne godine je pretraživač korišten trilion puta, a evo šta ta pretraživanja kažu, šta nam je bilo najinteresantnije i čime smo se to najviše bavili.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Svetsko prvenstvo u fudbalu. Nakon što je Nemačka u finalu porazila Argentinu sa 1:0, veliki broj ljudi je hteo da istraži koja je to reprezentacija dala najviše golova u finalu svetskog prvenstva. Izgleda da je fudbal i u praksi zadržao epitet “najvažnija sporedna stvar na svetu”.

Zimska olimpijada u Sočiju. Drugi najzanimljiviji sportski događaj je bila svakako Olimpijada u Sočiju, a ime koje ste najviše tražili je bilo ime američkog snoubordera Shauna Whitea kome je promakla medalja. Ova Olimpijada biće zapamćena i po otkazivanju učešća pojedinih reprezentacija zbog krize u Ukrajini.

Fudbal pobedio američki fudbal. Iako je “super bowl” ultra popularan događaj širom sveta, pet puta više od njega želeli ste saznati nešto više o fudbalskom klubu Real madrid nego o pobebdniku “superboula”.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Formula 1. Prošle godine kao najuspešniji vozač, sezonu je završio Luis Hamilton i njegovo ime je na četvrtom mestu najtraženijih pojmova.

Ebola. Ako pre niste čuli ni znali ništa o ovoj bolesti u prethodnoj godini ste sigurno saznali sve. Ebola i sve vezano za ovu bolest je zaista zainteresovala ljude širom planete i zato se veoma četo „guglala“.

Gde je MH370? Mnogi od vas su želeli saznati gde je nestao malezijski avion koji se srušio u martu prošle godine. Ovaj pojam ima preko neverovatnih 200 miliona pretraživanja.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ratovi i krize. Prethodnu godinu obeležili su i sukobi u pojasu Gaze te u Ukrajini i to nam je uveliko privlačilo pažnju pa smo putem Googla želeli saznati što više informacija o ovim sukobima.

Godina velikih odluka. Sa velikom znatiželjom smo pratili presudu poznatom paraolimpijcu osuđenom za ubistvo svoje devojke, Oskaru Pistorijusu kao i rezultate referenduma u Škotskoj koja je na kraju ipak ostala u sastavu Velike Britanije.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Instagram Jareda Letoa. U 2014. godini nas je zaista oduševio sjajnim rolama i zato ne čudi što je njegov Instagram profil bio jedan od najtraženijih pojmova na Googlu.

James David Rodriguez Rubio je mladi kolumbijski fudbaler koji je postao nacionalni heroj nakon fenomenalnih igara na Svetskom prvenstvu u Brazilu i zato ne čudi što ste više želeli saznati o ovom mladom igraču.

Conchita Wurst je ime koje više manje svi znamo i to zato jer smo ga “guglali” mnogo puta prethodne godine. Reč je o pobednku prošlogodišnjeg Eurosonga, pevaču iz Austrije koji je neobičnim izgledom i anđeoskim glasom privukao vašu pažnju. Da ne bude zabune, Conchita je muškarac koji se oblači kao žena.

Gde je Rosetta? Rosetta je prvi satelit koji je uspešno sleteo na kometu i taj događaj je zainteresovao i one koji se preterano ne razmeju u te stvari. Upravo zato je Rosetta jedan od najpretraživanijih pojmova, apsolutno svi su hteli znati gde se nalazi.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Prethodne godine ostali smo i bez mnogih veoma važnih likova iz sveta glume, književnosti, muzike… Zauvek su nas napustili Robin Williams, Maya Angelou, Shirley Temple, Joan Rivers, Joe Cocker i njihova imena smo u pretraživač ukucavali više miliona puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar