Menu 

Olove i gumice mogu da posluže za mnogo više stvari nego što je pisanje i brisanje, a LifePress magazin će vam otkriti neke veoma korisne načine kako da upotrebite olovke i gumice.

Više puta smo vam pokazali kako i najobičnije stvari koje poseduje svako domaćinstvo možete iskoristiti na potpuno nove i veoma korisne načine. Tako je i sa grafitnim olovkama i gumicama za brisanje.

U domaćinstvu

Ako ste napravili novi ključ koji veoma teško ulazi u bravu jednostavno ga istrljajte sa gumicom za brisanje i njegova upotreba će biti uveliko olakšana.

Oni komadići koji vam ostaju kad šiljite vaše olovke su sjajno sredstvo za teranje moljaca. Jednostavno, malu pamučnu kesicu napunite ostacima od šiljenja i stavite ih u ormar gde mislite da ima moljaca.

Ako vam bežični telefon ne radi dobro, udubljenja za punjač očistite od prašine uz pomoć malih gumica koje se nalaze na olovkama. Veza će nakon toga biti puno bolja.

Moda, lepota i zdravlje

Ako ste izgubili mali vijak koji je minđušu držao na svom mestu, kao prva pomoć može vam poslužiti mali komad gumice koji ćete jednostavno nabosti na kraj minđuše. Tako ćete biti sigurni da je nećete izgubiti.

Da biste iskoristili pastu za zube do zadnje kapi namotajte je oko olovke i iscedite sve ostatke iz tube.

Svi vi koji imate decu znate koliko je teško očistiti blato sa čizmica i patika. Sledeći put probajte za taj posao upotrebiti gumicu za brisanje.

Ako ste povredili prst, a doktora nema nigde u blizini olovka vam može poslužiti kao savršena udlaga posebno ako sumnjate na prelom. U svakom slučaju čim pre posetite lekara.

Čišćenje

Jesu li i vaša deca imala faze kada su lepili sličice gde god je bilo prostora za to? Ako jesu, ili još uvek imaju, ovaj savet je kao stvoren za vas. Da biste skinuli ostatke lepka od sličica nisu vam potrebna nikakva posebna sredstva za čišćenje već samo obična gumica za brisanje.

Uz pomoć gumice možete obrisati i tragove bojica sa zida kao i sa parketa i laminata, a možete ih iskorisiti i za čišćenje tastatura mobilnih telefona i računara.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar