Menu 

Ljeto je odlično vrijeme za projekte, posebno one u vašem dvorištu. Donosimo vam par uputstava i predloga kako da napravite tuš u dvorištu.

Vjerujte nam, ovo će vam ljetne dane učiniti lakšim, rashladnijim, svježijim. Tuš možete napraviti na nekoliko načina. Jedan od njih je instalirate bojler vani i da izgradite mini kupatilo. Ali, mi vam nećemo to savjetovati. Mi predlažemo eco-friendly projekat. Vraćamo se korijenima. Naravno, nećemo vam reći – nakačite kantu iznad glave i polijevajte se. (Iako, ni to ne zvuči kao loša ideja kada je vani više od 35 stepeni, zar ne?)tus1

Da bi ste napravili tuš, čija se voda grije uz pomoć sunca, ne treba vam mnogo muke, materijala, a ni vremena. Ipak, to nije petominutni posao.

Prije nego odlučite gdje ćete smjestiti svoj tuš, morate misliti na tri stvari: privatnost, pristup vodi i sunce.

Kada ste pronašli idealno mjesto, iskopajte pliću široku rupu, preko koje ćete staviti paletu ili daščice, a rupa će služiti da olakša odvod vode i da se ne stvara blato. (Ukoliko ste veliki majstor možete napraviti i specijalni sistem za odvod vode).

Umjesto bojlera može vam poslužiti bure sa česmom, ali obavezno pronađite crno ili ga ofarbajte da bi privlačilo sunčeve zrake i da bi se voda brže grijala. (A može poslužiti i kamperski tuš, koji možete kupiti u većim vrtnim centrima). Bure nakačite na zid kraj kojeg ste iskopali rupu i gdje ste planirali da smjestite svoje mini kupatilo. Na česmu instalirajte gumenu cijev, na koju ste prethodno dodali tuš. Tuš namjestite da bude na visini, naravno, iznad glave kupača, ali ispod bureta.

Vodu puštate i zaustavljate na česmi bureta. Kada se potroši, dosipajte novu. (Pazite samo kada su posebno vreli dani, jer se voda može čak i pregrijati. Tada je morate rashlađivati).

Ovo su tek osnovne smjernice, a više ideja potražite u našoj galeriji.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Jovana Rastovic

    Prelepo!!!!!!!

  2. Zdenka Dobrin via Facebook

    Ja sam danas postavljala tus u basti

Napišite komentar