Menu 

Gasovi u stomaku su veoma česti, ali i veoma neprijatan problem koji muči uglavnom stariju populaciju.

Razlozi za gasove mogu biti razni od loše probave, prejedanja, prezačinjene hrane, manjka vode u organizmu do manjka fizičke aktivnosti.

Nadutost može dovesti do bola u donjem delu stomaka, mučnine i još mnogo toga. Srećom postoje mnogi prirodni lekovi kojima se možete rešiti ovog neugodnog problema brzo i jednostavno.

Semenke kima

Semenke kima su pravo čudo medicine za sprečavanje gasova. Jednostavno uzmite kašičicu sirovih semenki kima i dobro sažvaćite pa zalijte čašom hladne vode.

Isto tako možete 2-3 kašike kima skuvati u 2-3 šolje vode i piti ¼ šolje nakon što ste pojeli hranu koja vam inače izaziva gasove. Više o kimu OVDE.

Lišće i semenke korijandera

Imaju isti učinak na gasove kao i kim, Od lišća možete skuvati čaj tako što ćete prokuvati nekoliko stabljika i piti dok je još vruće ili ga možete konzumirati sirovog u hrani.  Na koje još načine možete koristiti korijander pročitajte OVDE.

Korijander će vam pomoći u sprečavanju gasova i boli koja im inače prethodi.

Možete namočiti stabljike korijandera u vodu preko noći i piti svako jutro na prazan stomak, preventivno.

Đumbir

Pored svih lekovitih svojstava koje ima, đumbir pomaže i kod problema sa gasovima. Jednostavno ga ogulite, izribajte i iscedite sok koji ćete uzimati po potrebi. Umesto soka možete jednostavo žvakati komade đumbira za isti efekat. Hrana u koju za vreme kuvanja budete stavljali đumbir, neće uzrokovati gasove.

Beli luk i rotkvica

Beli luk jednostavno zdrobite i pojedite uz čašu hladne vode, brzo nakon ćete osetiti olakšanje. Rotkvicu nasecite na sitne komadiće i pospite solju. Čuvajte je u frižideru i kad osetite bol u stomaku žvaćite komadić rotkvice. Od rotkvice možete napraviti i sok tako što ćete je izribati i jednostavno iscediti.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aleksandar

    Active Probiotic je mala, laka za gutanje tableta, koja pomaže da se savlada neravnoteža u organizmu do koje dolazi zbog našeg izbora hrane i stila života koji neopaženo dovodi do redukcije količine prirodnih probiotika. Forever Active Probiotic deluje pre svega u debelom crevu gde pomaže process varenja hrane, tj. oslobadjanje hranljivih sastojaka za absorciju i pozitivno doprinosi normalnom ljudskom rastu i razvoju pomažući da se odrzi balansiran i zdrav sistem.

Napišite komentar