Menu 

Poslednjih godina počeli smo više da eksperimentišemo sa kuhinjom, napravili smo korak dalje od tradicije, istražujemo začine i ukuse dalekih zemalja.

Samim tim u naša jela dospeli su i neki “drugačiji” začini. Jedan od njih je i korijander, redovan stanovnik Južnoameričkih i Azijskih jela.

Pored divne arome koju daje jelima korijander ima i lekovita svojstva. Odličan je za probavne smetnje, njegove semenke se koriste protiv grčeva i nadutosti.

[one_half]Jedan je u nizu biljaka za koje se veruje da su prirodni afrodizijaci[/one_half]

Pomešajte korijander s medom i uzimajte po kašiku ili dve dnevno, primetićete veliku razliku u vašoj spavaćoj sobi.

Osim što povećeva libido, ova biljka takođe poboljšava protok krvi, ali isto tako može da izazove neke neželjene efkte i treba ga konzumirati u umerenim količinama.

Možete ga kombinovati sa gotovo svim namirnicama, ali ako ga dosad niste koristili budite pažljivi dok se ne naviknete na njegovu aromu, i stavljajte ga manje. Stabljiku i list gledajte da ne koristite zajedno jer bi se u celom jelu mogao osetiti samo ukus korijandera.

Napravite pesto od korijandera tako da u avanu ili belenderu izmešate listove ove biljke, beli luk, limunov sok, maslinovo ulje i začine. Ako vam je sam korijander prejak “razblažite” ga sa peršunom.

 

 

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Kako da rešite problem sa gasovima | LifePress magazin

    […] Imaju isti učinak na gasove kao i kim, Od lišća možete skuvati čaj tako što ćete prokuvati nekoliko stabljika i piti dok je još vruće ili ga možete konzumirati sirovog u hrani.  Na koje još načine možete koristiti korijander pročitajte OVDE. […]

Napišite komentar