Menu 

Kamilica je čaj kome se uvek okrećemo kad nam je potreban mir i opuštanje. Ali, jeste li znali šta sve možemo lečiti kamilicom? Mi ćemo vam reći.

Kamilica je biljka nežnog belog cveta koja nam donosi smirenje, opušta nas, umiruje stomak, ali i mnogo više od toga. Kada pročitate ovaj članak bićete iznenađeni kad saznate kako nam to kamilica sve može pomoći.

Na prvom mestu tu su sigurno stomačni problemi koje kamilica rešava za čas posla. Čaj od kamilice pored toga što poboljšava probavu pomaže i kod  otklanjanja jutarnjih mučnina u trudnoći.

Oblozi od kamilice mogu ubrzati zacelenje rana. Kamilica se u ove svrhe koristila još u antičkoj Grčkoj, Rimu i Egiptu.

Pošto ima mnogo antiupalnih svojstava, kamilica takođe može ublažiti otok, a bez bojazni možete je koristiti i za osetljiva područja oko očiju. Ako imate konjuktivitis napravite slabiji čaj od kamilice, u njega namočite pamučne krpice i ostavite na očima nekoliko minuta. Ne plašite se ako vam čaj uđe u oko, štaviše, to je poželjno.

Kamilica ima antioksidativna svojstva i potpomaže smanjenje nivoa šećera, a s druge strane može i da ga podigne u slučaju hipoglikemije.

Ako izbegavate da deci ispirate rane medicinskim alkoholom, uradite to sa kamilicom, jer su njena antibakterijska svojstva veoma snažna. A ne peče.

Ako imate problema sa hemoroidima, neka kamilica bude nešto što ćete redovno konzumirati. Ona će vam uredovati stolicu, a ukoliko bolna mesta budete ispirali, smanjiće i bol.

Još je možete koristiti za bolne menstruacije, probleme sa spavanjem, u slučaju kožnih obolenja (ekcema i psorijaze), pa čak i kao sredstvo za jutarne umivanje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar