Menu 

Ova biljka veoma neobičnog naziva je melem protiv boli u leđima. Ako ste probali sve kreme, vežbe, a ništa nije pomoglo, vražju kandžu nikako nemojte izostaviti, jednostavno će vas preporoditi.

Vražja kandža je biljka iz porodica susama, a naziv je dobila zbog oblika korena koji podseća na kandžu, a upravo se taj deo koristi za otklanjanje boli. Vekovima unazad mnoga afrička plemena koriste ovu biljku za ublažavanje boli u leđima, probleme sa kožom kao i olakšavanje poroda, verovali su da snižava i povišenu temperaturu.

boli

Na područje Evrope ovu biljku je prvi doneo lekar Oto Hajnrih Folk, koji je za vreme Drugog svetskog rata u Namibiji gledao jednog šamana kako za lečenje ranjenika koristi ovu biljku. Otada se vražja kandža koristi za lečanje mnogih bolesti, ali najviše za artritis i reumu. Primena ove biljke najviše je rasprostranjena upravo u Nemačkoj, a u nekim zemljama intravenozno ubrizgavaju tečni ekstrakt ove biljke umesto kortikosteroida. Kod starijih lica pomoću nje se može stabilizovati rad srca, holesterol u krvi i probava.

Ipak, ova biljka je neprikosnovena u otklanjanju boli prouzrokovanim upalnim procesima u zglobovima, a delotvorna je koliko i jedna doza ibuprofena. U apotekama postoje kapsule na bazi vražje kandže, koje veoma blagotvorno deluju na želudac, za razliku od mnogih analgetika koji oštećuju sluznicu želuca, a postoje i mnoge kreme i gelovi koji su veoma uspešni u otklanjanju boli.

Proizvode na bazi vražje kandže ne bi trebalo da uzimaju trudnice, dojilje, kao ni oni koji imaju čir na želucu.

Ovde vas čekaju saveti za trajno olakšavanje bola u leđima.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Nina Topić Nina Topić

    Dragi Milenko, u bolje snabdevenim apotekama može se kupiti mast na bazi vražje kandže i veoma je delotvorna, mi smo probali. Pozdrav od LP ekipe.

  2. milenko

    Interesuje me gde mogu nabaviti ovu biljku “vrazija Kandza”
    Zeleo bih da probam posto imam problema sa zglobovima.
    Unapred zahvalan

Napišite komentar