Menu 

Ako ste strastveni foodie i vodite računa o zdravoj hrani ove su najbolje aplikacije koje prosto morate imati!

U virtuelnim prodavnicama ima mnoštvo aplikacija, koje se bave zdravom hranom i veoma je teško naći oni najbolje, ali mi smo za vas odabrali pet, koje će vas oduševiti. Zato telefone u ruke i uputite se na obližnji android market ili app store.

Aplikacije za zdrave “fudije”

1. Fooducate. Ako ste zaljubljenik u zdravu hranu za ovu aplikaciju ste morali čuti. Pored toga što je besplatna ova aplikacija vam omogućuje da skenirate bar kod svakog proizvoda, pa vam pošalje „pismo“ sa informacijama, koliko kalorija taj proizvod ima po porciji i mnoge druge, kad je zdrava hrana u pitanju. Na primer, upozoriće vas da proizvod nije od 100% celovitog zrna, a isto tako pruža vam mogućnost da poredite dva proizvoda, pa odlučite koji za vas zdravija opcija.

najbolje aplikacije

2. Honest label je aplikacija koja u svojoj bazi ima preko 250.000 proizvoda, koje možete skenirati i daće vam sve nutritivne vrednosti za određeni proizvod. Jedna od zanimljivost jeste što vam omogućuje da pravite listu proizvoda, koje treba da izbegavate. Aplikacija još treba da se doradi da bi bila potpuno sjajna. Besplatna je.

3. Good guide spada među aplikacije, koje ne očitavaju bar kodove samo prehrambenih proizvoda, već i proizvoda vezanih za okolinu, zdravlje… i sve ih rangira na skali od 0-10. Sve ocene su dostupne i na njihovom sajtu, ali postoji i besplatna aplikacija, koju možete koristiti u hodu.

najbolje aplikacije

4. CSPI Chemical Cuisine je aplikacija koje je u stvari mobilna verzija web sajta američkog Centra za nauku i ljudske interese, Chemical cuisine. Aplikacija sadrži listu na kojoj se nalazi preko 130 aditiva koje bi trebalo da izbegavamo. Pored toga aplikacija se sama apdejtuje kad stignu nove informacije.

5. Pic healthy Kad je u pitanju zdrav život i odabir zdrave hrane Pic healthy spada u sami vrh ovakvih aplikacija. Ona vam omogućuje da slikate određene proizvode rangirate ih koliko su zdravi ili ne, pa delite sa svojim prijateljima, koji će vam reći svoje mišljenje.

Ako zaista vodite računa o tome šta jedete ove aplikacije su prava stvar za vas, a ako vas zanimaju aplikacije koje se bave bebama i novopečenim roditeljima i o njima smo pisali.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Štitna žlezda u obliku leptira se nalazi u vratu odmah ispod Adamove jabučice i ona je na neki način odgovorna za količinu energije koju imate i brzinu vašeg metaboliizma. Ona takođe podstiče gene koji kontrolišu...