Menu 

Pre samo nekoliko dana u prodaju je izašla nova knjiga novinarke i književnice Jelene Bačić – Alimpić koja je postala jedan od najtraženijih domaćih autora. „Poslednje proleće u Parizu“ je knjiga koju svakako želite pročitati ovoga leta.

Prema Jeleninim rečima ovo je njen do sada najzreliji i najsnažniji rad za koji se nada će u potpunosti opravdati uspeh njenog prvenca „Ringišpil“ i  drugog ostvarenja „Pismo gospođe Vilme“, knjiga koje su za kratko vreme postali bestseleri.

poslednje proleće

„Poslednje proleće u Parizu“ priča priču o starici Mariji Kolčak, štićenici sanatorijuma u Tulonu koja će svoju tužnu životnu priču sticajem okolnosti ispričati mladoj novinarki uglednog pariskog magazina Olgi Lašez koju je sasvim obični novinarski zadatak doveo baš do Marije.

Ovaj slučajni susret dve potpuno nepoznate žene uticaće na njihove živote i sudbine.

Marija će sa Olgom podeliti svoju priču o sudbini emigranata iz Rusije, odanosti jednoj ideologiji, špijunažama, gulagu, hrabrosti i veri u ljubav koje je bila jednako velika kao i bol i patnja koju je proživljavala.

Ako ste plakali uz prve dve knjige Jelene Bačić-Alimpić ni „Poslednje proleće u Parizu“ neće biti izuzetak i neka se obavezno nađe u vašoj torbi za plažu ovoga leta.

Fografije: kurir.rs/Laguna

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar