Menu 

Limunska dijeta ili kako je nazivaju “veliko čišćenje” je za kratko vreme postala veoma poznata u celom svetu i to zato što garantuje popriličan gubitak kilograma za veoma kratak period vremena. Danas vam otkrivamo dobre strane ove neobične dijete odnosno programa detoksifikacije.

Iako je naišla na brojne kritike ova dijeta je naišla i na veliki broj pobornika koji se u njenu delotvornost kunu. Danas vam otkrivamo da li je ovo dijeta ili tretman detoksifikacije, da li su rezultati dugoročni ili su kratkog veka kao i kod većine ovakvih dijetalnih programa.

Evo nekoliko ppzitivnih strana limun dijete zbog kojih bi možda trebalo da je isprobate.

Smanjićete unos nezdrave hrane. Prva i najvažnija dobrobit ove dijete jeste što ograničava odnosno u potpunosti brani konzumaciju krute hrane čime odmarate organizam od svih nezdravih, kaloričnih namirnica koje obično jedete. Samo to će kod većine ljudi kao rezultat doneti primetan gubitak kilograma.

Na ovaj način dopuštate vašem organizmu da se odmosri od svih loših stvari koje svakodnevno unosite. Iako je nemoguće da se na ovaj način hranite duže vreme moguće je da ćete tokom tog perioda u potpunosti promeniti način razmišljanja o hrani i da će vas to nagnati da se i inače zdravo hranite.

????????????????????????????????????????????????????????????

Bolja probava. Naša probava uvek radi i uvek ima mesta za određena poboljšanja. Time što na nakoliko dana prestanete konzumirati krutu hranu i pijete samo limunadu probavnom sisitemu dajete šansu da se odmori, resetuje i to je sigurno pozitivna strana ovakvih tretmana detoksifikacije.

Čim primetite bilo kakav problem kad je u pitanju probava tokom ovog programa odmah prestanite i pojedite nešto kruto.

Višak energije. Iako nikad ne biste pomilsili da je tako tokom ovog dijetalnog programa imaćete više energije nego inače jer velike porcije hrane prepune masti i šećera nas umaraju i čine bezvoljnim zato nam se u većini slučajeva nakon obilnog obroka spava.

Jača imuni sistem. Vitamin C koji unesemo putem limunade tokom ove dijete će ojačati imunitet i obezbediti organizmu svo potrebno oružje da se odbrani od virusa i prehlada. Ako inače u organizam ne unosite dovoljno vitamina C, onda je ova dijeta svaršen način da to nadomestite.

Pomaže da usvojite zdrave navike. Jedna od najpozitivnijh strana ovakvih tretmana detoksifikacije jeste to što ćete sigurno promeniti način razmišljanja o zdravoj hrani i sigurno ćete i kada završite sa dijetom nastaviti sa zdravijim načinom života. Jer jedan od ciljeva ove dijete jeste da u potpunosti prigrlite zdrav način života, ishranu i redovno vežbanje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar