Menu 

Kad je vreme hladnije i aktivnosti kojima možemo da se bavimo su ograničene na zatvoreni prostor. S toplijim vremenom mogućnosti je mnogo, pustite mašti na volju i aktivirajte se!

Evo nekoliko zabavnih letnjih aktivnosti, koje će vam pomoći da sagorite 200 kalorija.

Golf

Golf je aktivnost slabijeg intenziteta, ali pošto jedna partija traje dugo, poprilično se nahodamo i na taj način jačamo kosti, a možemo sagoreti čak do 375 kalorija za sat vremena.

Rolanje

Sa prvim zracima sunca svi izvučemo role i krenemo. Rolanje je sjajna aktivnost, možemo je raditi gde god ima staza, možemo se voziti u društvu, sa klincima. Rolanje nam pomaže da toniramo mišiće donjeg dela tela i da sagorimo čak 330 kalorija za svega satić rolanja. Pored toga rolanje spada u aktivnosti u kojima su povrede zglobova manje verovatne.

Hobiji kao aktivnosti

Ko bi rekao da rad u vašoj cvetnoj bašti pored toga što smiruje može i da nam pomogne da sagorimo kalorije viška? Koliko puta vam se desilo  da ustanete na levu nogu, bez ikakve želje za trčanjem, vežbanjem ili bilo kakvom aktivnosti? Ako volite da prčkate oko biljaka u vašoj bašti to vam za ovakve dane može biti sjajna zamenska aktivnost. Kopanje, plevenje, sadnja mogu vam pomoći da sagorite celih 300 kalorija za sat vremena baštovanstva.

Preskakanje konopca 

Ovo je još jedna aktivnost koju možemo raditi sa klincima. Organizujte takmičenje u preskakanju konopca. Samo polučasovno preskakanje konopca pomoćiće nam da sagorimo čak 350 kalorija.

Vožnja biciklom

Ovo je jedna od omiljenijih aktivnosti kod većine ljudi. Provodimo vreme u prirodi, trošimo kalorije, a ne umaramo se nešto preterano. Savršena aktivnost za lenjivce. Prednost vožnje bicikla što za kratko vreme možemo fantastično ojačati donji deo tela, bez velikog tereta na zglobovima. Sat vremena lagane vožnje sagoriće vam oko 236 kalorija.

Aktivnosti2

Badminton

Nijedan izlet se ne može zamisliti bez badmintona. Pa, ova aktivnost ne mora biti rezervisana samo za izlete, igrajte kad god je lepo vreme. Izađite u dvorište ili ispred zgrade i bacite tu lopticu. Badminton vam pomaže da poboljšate koordinaciju pokreta i ravnotežu i ojačava vam kosti. A samo sat vremena ovog zabavnog sporta pomaže vam da sagorite 450 kalorija.

Ako ste ipak pobornik laganih šetnji treba da znate da će vam sat i 15 minuta lagane šetnje sagoreti 200 kalorija dok će vam polučasovno lagano džogiranje sagoreti 225 kalorija. Koje su vaše omiljene letnje aktivnosti?

OVDE saznajte kako da trčite kao profesionalac.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar