Menu 

Ovo je slastica koja će oduševiti vaše goste; zasladiće se, ali i malo opiti. Tekila žele sa jagodama je odličan izbor za ovogodišnje letnje žurke.

Morate priznati da je služenje alkoholnog želea u jagodama jednostavno fenomenalna ideja. Nazdravite sa dve jagode i pojedete ih cele. Jagode, obavezno, trebaju biti sveže. Zato, požurite dok ih još ima. Posle uvek možete probati sa jabukama. Kako? Donosimo vam sličicu, a vi razmislite o receptu.

Ako savladate ove Tekila (Margarita) alkoholne “želeiće” sa jagodama bićete zvanično proglašeni u vašem društvu kao najbolji party kuhar. Recept im nemojte otkriti, da biste svoju titulu što duže zadržali.

Sastojci:tekila žele

30 jagoda, opranih i izdubljenih

100 gr želatina od jagoda

1 šolja (200 ml) kipuće vode

1/4 šolje hladne vode

120 ml tekile

60 ml likera Cointreau ili nekog sličnog likera sa ukusom narandže

Iseckana limeta

Šećer (ili so, ako vam se tako više dopada) za “obrubljivanje”

Isecite vrh jagoda, ali samo onoliko koliko je dovoljno da bi one mogle da “stoje” uspravno. Pazite da ih ne isečete previše, da ne biste dobili rupu, kada budete dubili jagode, a žele će iscureti. Zato je bolje da izaberete 30 većih jagoda.

Sa jagoda skinite peteljke i izravnajte ih. Izdubite ih. Pazite da ne “kopate” previše, jer bi ih mogli probušiti (uvek kupite koju jagodu više, posebno ako ovo radite prvi put).

Želatin istresite u posudu (dodajte mu malo šećera, ukoliko želite slađi žele) i prelijte kipućom vodom. Sve mešajte dve minute. Sa strane pripremite alkoholnu kombinaciju. Pomešajte Cointreau i tekilu sa ledom i onda dodajte hladnu vodu. Tu mešavinu dodajate želatinastoj smesi i dobro sve izmešajte. Uz pomoć levka lagano sipajte žele u izdubljene jagode. Napunite ih do vrha. Ostavite ih poredane na tepsiji ili tacni u frižideru preko noći.tekila žele

Sledeći dan, pre služenja, rub svake jagode umočite u šećer. Ovo možete uraditi i tako što umočite prst u vodu i onda u šećer, pa onda “ukrašavate” rub voćkice. A na vrh dodajte komadić limete i – uživajte.

Imajte na umu da ovi Tekila želei, sa njima pažljivo postupajte. Pijte pametno i ne vozite kada pijete.

Ukoliko ste propustili sezonu jagoda, možete probati i sa drugim voćem, ali nećete biti tako izazovno kao jagode. Šta mislite sa kojim bi voćem ovako nešto još mogli probati. Jabuke bi bile dobre, zar ne?

Pravili smo i ovaj recept sa Margaritom – Margarita pita u ledu.

Recept
Ime Recepta
Tekila žele u jagodama
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 18 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Biljana Abram

    hmmmmm

  2. Radovan Ostojic via Facebook

    Ala,Neško Kejdž:))

  3. Vesna Karlica via Facebook

    kreativno.

Napišite komentar