Menu 

Lepi dani su idealna prilika da izvedete decu na izlet i sakupljanje kamenčića. Biće vam potrebni za ovu divnu igru – kombinovanje likova.

Ideja je sasvim jednostavna, a oduševiće klince. A ako dobro uradite posao ovi kamenčići mogu biti i odličan ukras za vaš dnevni borovak – za policu ili kamin.

Potrebno je samo da sakupite što više kamenčića različitih oblika, ali obavezno pljosnatih. Treba vam jedan deo manjih (za glave) i jednak broj većih (za tela).

kamencici i likovi 2

Pripremite:

  1. Kamenčiće
  2. Akrilne boje
  3. Mini četkice
  4. Čačkalice
  5. Grančice

Kamenčiće operite dobro i ostavite da se suše. Kada budu suvi bacite se na crtanje. Prvo nacrtajte lica na manjim pljosnatim kamenčićima. Pogledajte dobro kamen, pa razmislite da li vam ličini na neku osobu : na mornara, dedicu, stariju gospođu, … A možete i naslikati ista lica kao što su naslikana na kamenčićima na ovim fotografijama.

Veće kamenčiće iscrtajte i obojite tako da svaki ima svoju “pripadajuću glavu”. Za farbanje koristite tanke mini četkice, umačite čačkalice i grančice u boje da biste iscrtali linije i tačkice. Ostavite kamenčiće da se boja osuši.

kamencici i likovi 1

Posle vam ostaje samo da se igrate slagalica. Ne želite da neko od vaših likova izgubi glavu, zar ne?

Ideju smo pronašli na blogu Elkedagzaterdag. Još ideja potražite u tekstu Oslikavanje kamenčića.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar