Menu 

Ako planirate imate više od jednog deteta veoma je važno da pametno kupujete dečiju garderobu i da je čuvate za nove bebe koje će tek doći.

Kod nas je slobodno možemo reći običaj da mlađa deca nasleđuju garderobu starijih sestara i braće pa isto tako da se garderoba za bebe poklanja drugaricama i rodbini koji treba da dobiju prinovu. To je veoma lepo jer garderoba za bebe nije ni malo jeftina, bebe je prerastu neverovatnom brzinom i potrebne su nam poprilične količine jer se bebe budimo iskreni, prljaju.

Zbog svega toga, pametno birajte i kupujte garderobu za vašu bebu i mislite na nove generacije.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-cute-little-girl-hanging-up-her-clothes-wardrobe-image41960592

Kako vaša beba bude prerastala garderobu, sve perite, peglajte i slažite u kutije na kojima ćete naznačiti za koji je uzrast garderoba koja se u njoj nalazi. Pažljivo proberite garderobu i ne ostavljajte ono što više nije upotrebljivo. Bacite sve poderano, ono čemu su otpali dugmići ili je previše isflekano hranom za bebe.

Ako budete pametno planirali i kupovali, postoji velika mogućnost da će sva vaša deca nositi istu garderobu bar do predškloskog uzrasta i ne brinite, u tome nema apsolutno ništa loše. Ne opterećujte se time što novoj bebi niste kupili ništa novo.

Biranje i kupovina

Kad je u pitanju kupovanje garderobe birajte onu od prirodnih materijala koja može da se pere na najvišim temperaturama. Isto tako birajte neutralnije boje bez klasičnih rozih i plavih komada, birajte garderobu koju će moći nositi i dečaci i devojčice.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-colored-clothing-box-isolated-white-background-image40383967

Od dečije garderobe obavezno sačuvajte zimsku obuću, zimske jakne te svečanu garderobu. To su one stvari koje deca prerastu toliko brzo da ne stignu ni da ih izližu, a nisu ni malo jeftine. Za te komade odeće slobodno možete dati i nešto više novca jer će ih sigurno nositi više dece, što vaše, što vaših drugarica.

I za kraj savet za sve mame koje pažljivo čuvaju svu dečiju garderobu kao uspomenu i imaju problem da nekome proslede garderobu. Sačuvajte nekoliko komada garderobe koji su vam najdraži, odelce u kome ste bebu izneli iz bolnice, ono sa proslave prvog rođendana ili krštenja, a za ostalo, verujte nam na reč bolje ćete se osećati ako nekome bude korisna nego da vam kupi prašinu u kutijama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar