Menu 

Ako vam je trudnoća sasvim uredna i radite normalno kao i ranije to može predstavljati problem ako želite da promenite način ishrane i jedete zdravije. Zdrava užina je jako bitna jer grickalice i peciva koja možda obično jedete na poslu nisu baš najbolja opcija.

Na svu sreću postoji zaista mnoštvo načina koji će vam pomoći da jedete zdravo, imate dovoljno energije tokom radnog dana, a pri tom sebi i bebi obezbedite sve potrebne nutrijente.

10067341546_6e680923da_z

Šta jesti kad ste u žurbi? Ako vam putovanje s posla i na posao oduzima puno vremena obavezno ponesite neku užinu za vožnju. Veoma je važno da ne preskačete doručak i zato spremite nešto veče ranije da biste mogli doručkovati putem. Neki od predloga su: granola sa jogurtom, ovsena kaša iz teglice, sendvič sa integralnim hlebom, voće.

Šta jesti na poslu. Da biste utažili glad na poslu obezbedite sebi mnoštvo zdravih grickalica, pazite samo da to ne budu neki nezdrave grickalice, čips i ostale stvari koje definitivno ne bi trebalo da jedete.

  • Napravite štapiće od svežeg povrća i jedite ih uz neki zdravi umak gvakamole ili humus.
  • Sveže voće, bilo koje vrste je uvek dobar izbor i tu ne možete pogrešiti.
  • Orašasti plodovi i semenke su bogate magnezijumom i mou biti sjajna zanimacija za zube do ručka. Ali ne preterujte sa količinama.
  • Slani krekeri i štapići od hleba, zatim rižini kolačići, digestivni keksi i proteinske pločice mogu biti sjajan izbor

Chicken Salad

Ručak. Ako ručate na poslu onda bi bilo dobro da jelo ponesete od kuće jer je mogućnost da ćete jesti zdravo na poslu zaista mala. Na svu sreći izbor je zaista veliki. Možete napraviti zdrave sendviče od piletine ili ćuretine sa integralnim hlebom i povrćem. Možete pripremiti negu bogatu salatu od integralne testenine, riže ili kuskusa koje mogu biti zaista odlične i kad su hladne.

Ako želite nešto toplo veče ranije si pripremite brzu krem supu, a ujutro je samo podgrijte i stavite u termos flašu te poslužite sa krutonima.

Poenta je dakle da bez obzira što ste trudni i što najnormalnije radite uprkos svemu možete zdravo da se hranite samo vam treba malo mašte, kreativnosti i dobre organizacije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar