Menu 

“Puff paint”, boja na naduvavanje ili pufnasta boja je vrsta boje za klince, za slikanje, ali i za pravljenje nakita, ukrašavanje odeće i mnoge druge namene. Saznajte više o njoj, ali i kako da je jednostavno napravite sami.

Ove boje budu “naduvane” kada ih naneste na materijal ili papir, a klinci sa njima prave razna umetnička “čuda”. Kada ih napravite, samo ih uspite u stare (naravno, oprane) posudice od kečapa ili majoneze i slične bočice, pa nanosite na papir, odeću, torbe, izlivajte i pravite nakit, ukrašavajte tkaninu … Možete ih ostaviti da se same osuše ili ih zagrejavati fenom za kosu.

pufnaste boje8Da biste napravili sami ove boje potrebno vam je nekoliko jednostavnih sastojaka, koje već imate u svojoj kuhinji: 1 šolja soli, 1 šolja brašna, 1 šolja vode i boja za hranu.

Sve sastojke (osim boja) izmešajte, pazite da ne bude grudvica od brašna, pa podelite u različite posudice i dodavajte svakoj smesi posebno drugu boju za hranu. Različte boje sipajte u odvojene boce i spremni ste da pravite umetnička dela i kreacije.

Sa ovim bojama možete sa decom na papiru praviti različite slike, koje posle možete uramiti, kao prva umetnička dela vaših mališana. Pufnaste boje iskoristite i za pravljenje prazničnih ukrasa, ukrašavanje čaša, odeće, obuće, teglica, …

Nakit (pa i zanimljive nadstolnjake ili podmetače) pravite tako što na masnom papiru iscrtate željeni uzorak i ostavite da se u potpunosti osuši ili lagano fenom zagrejavate boju dok ne dobijete svoju kreaciju. Mnoštvo je načina da se igrate sa ovim bojama. Isprobajte ih i nećete se pokajati, a potpuno su sigurne za vaše klince.

Ideje za korišćenje ovih boja možete pronaći u galeriji. Javite nam kako je prošao vaš kreativni dan sa ovim bojama.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Lulu

    zar se ove boje nece oprati ako njima ukrasim na primer case i garderobu, ili polomiti i oljustiti sa recimo tasnice

Napišite komentar