Menu 

Jeste li vi kao dete bili opčinjeni snežnim kuglama i onim malim privescima napunjenim vodom u kojima plivaju šarene i sjajne stvarčice? Napravite svojoj deci edukativnu i zabavnu falšu koja funkcioniše upravo po tom principu.

Ne biste verovali koliko je klincima malo potrebno da ostanu opčinjeni i da im nešto privuče pažnju. Mama sa Pinkpistachio bloga došla je na sjajnu ideju. Reč je o šarenoj flašici sa plutajućim sitnicama koja će zasigurno satima zabavaljati vaše dete.

Potreban materijal:

  • Mala plastična flašica
  • Mali šareni i zabavni predmezi (kockice, perle, šarene spajalice, plastični stikeri, šerene ukrasne vrpce…)
  • Bezbojni super lepak

materijal

Napunite flašicu do polovine čistom vodom, a zatim zajedno sa klincima ubacujte razne predmete koji će stimulisati dečiji mozak i privući mu pažnju. Plastični predmeti proizvode interesantan zvuk dok šarene sitnice vizuelno stimulišu dete.

Nakon toga, napunite i ostatak flašice sa vodom pa u flašicu sipajte bezbojni super lepak i čvrsto zatvorite flašicu te se pobrinite da obrišete sve tragove lepka.

flašice3

Pre nego date detetu flašicu da se igra ostavite da se sve sitnice unutar flašice smire i spuste na dno pa zatim dajte detetu da je protrese.

Manju decu nikad ne ostavljajte da se bez nadzora igraju sa ovom flašicom zbog sitnih delova koji se unutra nje nalaze.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar