Menu 

Rolne toalet papira dokazano nisu samo za bacanje. Kad su u pitanju kreativne majstorije od njih možemo napraviti svakakva čuda, a jedno od njih je i Deda Mraz ukras za jelku.

U današnje vreme, gotovo na svakom koraku možete kupiti razne ukrase za jelku i zato je teže nego ikad biti originalan i drugačiji. Ako želite da se izdvojite i ne želite da vašu jelku krase kupovni i bezlični ukrasi za jelku napravite ih sami i to od rolni toalet papira.

Kako da napravite ukrase u obliku Deda Mraza pronašli smo na blogu, interesantnog naziva Krokotak.

Potreban materijal:

  • Rolne toalet papira
  • Crveni i beli kolaž papir
  • Makaze
  • Flomasteri
  • Lepak
  • Malo konopca

deda1

Za početak svaku rolnu toalet papira obložite crvenim kolaž papirom. Nakon toga uvijte krajeve rolne prema unutra sa gornje i donje strane, ali u suprotnim pravcima, tako da dobijete udubljenja (kao na slici) i zalepite.

deda2

Sa donje strane rolne neka vam krajevi udubljenja budu sa strane, a sa gornje, šipc neka bude u sredini, to će biti kapica Deda Mraza.

deda3

Gornju stranu rolne lagano spljoštite, a vrhove donje strane, izvijte prema vani tako da dobijete stopala Deda Mraza.

deda4

U udubljenje na vrhu zalepite malu omču od konopca pomoću koje ćete igračku vešati na jelku, sa prednje strane zalepite beli trougao  koji će predstavljati bradu Deda Mraza. Na vrh kapice zalepite malu belu lopticu od vate ili papira i to je to.

Flomasterima nacrtajte oči, kaiš i obojite cipele.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Jasna Milaj

    Ideja za pohvalu!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!