Menu 

Postoje sasvim jednostavni načini da poboljšate zdravlje i podignete raspoloženje, a za njih vam nisu potrebne niti velike količine novca, niti posebni preparati, koje je teško pronaći. Evo nekoliko naših saveta.

Nabavite psa

Ako imate psa, veoma brzo ćete početi redovno da vežbate, jer pas mora da obavi svoje, osim ako ne želite da nuždu vrši svuda po stanu. Istraživanja su pokazala da čak 35 odsto vlasnika pasa će postići željeni cilj od 150 minuta vežbanja sedmično samo šetajući svog ljubimca. Pored toga što će vam biti najbolji drug, pas će vam pomoći da poboljšate zdravlje, a sigurni smo i raspoloženje.

Tamna čokolada

Jeste li se ikad zapitali zašto vam osmeh na lice izmami kad jedete čokoladu i bobičasto voće? To nije samo, jer je ova kombinacija veoma ukusna, već zato što poseduje molekule podizače raspoloženja. Nova istraživanja su pokazala da su popularni ukusi po strukturi veoma slični valproinskoj kiselini, koja se nalazi u mnogim lekovima za podizanje raspoloženja.

Jedite mlečne proizvode

Pored toga što su veoma zdravi i obezbeđuju nam dnevnu dozu kalcijuma, mlečni proizvodi pomažu telu da sagori masti. Ako sedmično umesto tri jedete pet mlečnih obroka pre ćete skinuti neželjene masnoće sa stomaka, pokazala su istraživanja.

Kako da poboljšate zdravlje sitnicama

Ne biste verovali koliko nam malo treba da poravimo raspoloženje, a samim tim i zdravlje. Pored zdrave hrane, redovne šetnje i fizičke aktivnosti tu su sitnice koje nam svakodnevno pomažu.

Zapalite sveće

Lagana muzika i svetlost sveća će uticati na vaš apetit i pomoći će da pojedete manje nego što biste inače pojeli. To će vam automatski popraviti raspoloženje, a i zdravlje, jer ćete se bolje osećati nakon obroka.

Probudite se rano

Orni i čili! Istraživanja su pokazala da su ranoranioci po prirodi veseliji od noćnih ptica. Probajte nedelju dana da ustajete pola sata ranije i proverite kako će to uticati na vaše raspoloženje.

Recite istinu

Istina će vam pomoći da poboljšate zdravlje, jer „male bezazlene“ laži s vremenom mogu dovesti do ozbljnih problema. Govorenje istine je usko povezano sa smanjenjem boli i stresa, a čak se veruje da oni koji ne lažu ređe pate od glavobolje i bolnog grla. Statistike govore da čovek u proseku slaže šak 11 puta u toku jedne nedelje. Prestanite lagati i smanjite anksioznost.

Smanjite gledanje TV-a

Rešite se samo jedne loše navike pa će se druge reševati same od sebe kao domino efekat. Prvo pokušajte sa onim najbolnijim kao što je gledanje TV-a do kasno u noć. Istraživanja su pokazala da nam dugo blejanje pred televizorom povećava glad u kasnim časovima i često posežemo za nezdravim grickalicama, koje nikako ne bi trebalo da jedemo u to vreme. Pročitajte kako slike slatkih životinjica utiču na raspoloženje.

Šta vi radite da poboljšate zdravlje i popravite raspoloženje?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar