Menu 

Rusija je najveća Evropska zemlja a prostire sa na dva kontineta, samim tim njena kuhinja je veoma interesantna i bogata.

Ruska ishrana mogla bi se opisati kao zdrava, ukusna i jednostavna za pripremu. Veoma je raznovrsna, sadrži žitarice, mnogo voća, povrća, morske i rečne ribe, mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Ruska pravoslavna crkva je imala veliki uticaj na kuhinju, pa se tako zbog mnogo dana kada se posti u Rusiji više koristi riba nego meso.

Najpoznatije u svetu su ruske supe i čorbe, zvezda je definitivno šči, supa od kupusa, a odmah za petama mu je boršč.

[one_half]Ono po čemu je Rusija poznata jesu kavijar i vodka[/one_half]

Od mesa najviše koriste govedinu, najpoznatije jelo od govedine je definitivno Stroganof, govedina izrezana na prutiće u umaku od pavlake, gljiva i kiselih krastavaca, peljmeni su takođe jelo po kome prepoznajemo Rusiju a radi se o testu punjenom mlevenom govedinom.

Rusi koriste mnogo rečne i morske ribe, a ipak najveća ruska delikatesa jeste kavijar koji se jede u specijalnim prilikama. Najbolji je onaj od ikre jesetre i lososa.

[one_half]Iako važe za velike ljubitelje vodke Rusi najviše vole piti kvas i kefir[/one_half]

Tradicionalni desert zove se kisel a radi se o želeu od voća, tu su i blini, paška…

Pored vodke Rusi su veliki obožavatelji čaja i kvasa, a nezaobilazan je njihov najpoznatiji mlečni proizvod kefir.

This slideshow requires JavaScript.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Postoji zaista mnogo obolenja koja mogu napasti naša creva, ali jedna od svakako najčešćih je infekcija izazvana kandidom ili candida albicans. Kandida je poznata kao gljivica koja živi u organizmu i...