Menu 

Dobitnica Nobelove i Pulicerove nagrade, Toni Morison objavila je knjigu koja samo što nije stigla i u naše knjižare, a nosi naziv „Solomonova pesma“.

Sezona godišnjih odmora samo što nije počela i treba da pripremite šta ćete čitati ovo leto na plaži. Nikako ne izostavite ni novu knjigu nobelovke Toni Morison posebno ako ste ljubitelj proze protkane istorijskim činjenicama.

pesma

Pesma Solomona je delo neverovatne snage i lepote čija priča pokriva period od 1930-1960 godina u Americi. U centru zbivanja nalazi se Mejkon Did Junior, sin imućnog zemljoposednika, crnca, koji se suočava sa „belim“ svetom i svim njegovim surovostima, a njima ga uči njegov prijatelj Gitar. Gitar se kasnije priključuje terorističkoj grupi, dok se Mejkon vraća na jug, pod tiraniju svoga oca. Kroz skrivene priče o porodičnom blagu on kreće na put na kome će otkriti tajne mnogo vrednije od blaga, saznaće svoju prošlost.

Ipak, celu istinu o svom poreklu Mejkon će saznati tek nakon što se još jednom sretne sa svojim prijateljem Gitarom i to u smrtonosnom sukobu.

Ova kompleksna, intrigantna, priča, držaće vam pažnju od korica do korica. Pročitajte je ovog leta. Dok čekate da knjiga stigne u naše knjižare možete je kupiti i putem interneta za svega 8 evra.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar