Menu 

Iako to nije u praksi, ali zaista možete da pripremite jelo i ponesete ga u teglici na posao. To može biti samo zakuska, a za nekoga i doručak.

Ako pakujete deci hranu kada idu u školu, biće vam mnogo lakše da i za sebe uvedete tu praksu. Mnogo je ideja za “teglica mešavine” – zdrave, brze, jednostavne. Donosimo nekoliko predloga za jelo u teglici.

 jelo u tegliciSa zdravim klicama

Naseckajte paradajz, sveže krastavce, narendajte mrkvicu i sve u slojevima ubacite u teglicu. Na kraju dodajte – na vrh, klice, sočiva (). Zatvorite, stavite u kesicu i torbu i ne zaboravite viljuškicu.

Sa prelivom

Napunite dno teglice povrćem – ubacite iseckane sveže paprike (crvene, žute ili zelene) i još povrća po želji. Na vrh stavite zelenu salatu i spanać (može i listovi maslačka). Sve prelijte svojim omiljenim prelivom za salatu (Domaći preliv sa majonezom i belim lukom).

Gusta krem supica

Pripremite unapred gustu krem supicu (može i od gljiva ili miksanog povrća). Ujutro je uspite u teglicu i dobro zatvorite. Ponesite kašiku, a na poslu kupite slane krekere i samo ih izmrvite, dodajte u teglicu pre jela (može poslužiti i tost).

Sa kinoom

Skuvajte šolju kinoe (), naseckajte tvrdi sir i sveže povrće po želji. Poredajte sve u slojevima u teglicu, poklopite i držite u frižideru do jutra, do polaska na posao. Ili: poredajte prvo sloj kuvane kinoe, pa kuvane mrkvice u kockicama, pa kuvanih krompirića u kockicama, obarenog spanaća (između možete, da bi dodali malo sočnosti, ubaciti red nekog namaza ili preliva).

Sa testeninom

Skuvajte vašu omiljenu testeninu (može i rižinu), dobro je operite i ocedite. Kombinujte je u teglici sa obarenim povrćem i omiljenim sosom od gljiva ili pavlake.

 jelo u teglici

Voćni obrok

U teglici možete poredati slojeve naseckanog voća po želji, ali odlična zakuska može biti i domaći puding preko koga ste naredali sveže bobičavo, ili neko drugo, voće. Takođe, kombinacija žitarica i suvog voća je odličan dobar. Sve što treba je da kupite mleko.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.