Menu 

Iako možda ne zvuči ukusno, vegani se kunu da je čips od spanaća odlična grickalica. Jednostavno ga je napraviti, a trebaju vam samo četiri sastojka.

spanac cips 2Pisali smo kako da napravite čips od kelja (Napravite čips od kelja!), ali i druge grickalice od povrća (Čips od povrća sa sosom od peršuna).

Recept smo pronašli na zanimljivom blogu Rabbitfoodformybunnyteeth. Ova ekstra zdrava grickalica ima vrlo malo kalorija, a puna je vitamina i minerala.

Inače, spanać je odlična hrana za popravljanje gvožđa, pun je vitamina C, E, beta-karotena, magnezijuma, …

Sastojci:

  • 2 velike šake spanaća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike italijanske mešavine začina ili neke slične
  • Malo soli

Zagrejte rernu na 180C. Spanać pripremite, operite listove i ostavite da se malo osuše. Utrljajte na njih maslinovo ulje (sa obe strane) – da budu u potpunosti pokriveni, premazani uljem. Pospite mešavinom začina i solju (po želji). Poredajte listove na tepsiju oboloženu papirom za pečenje, ali tako da se listovi ne dodiruju. Pecite 10-tak minuta dok ne postanu hrskavi.

spanac cips 3

Recept
Ime Recepta
Čips od spanaća – posna grickalica
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 70 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sve žene koje se suočavaju sa ovom strašnom bolešću u jednom trenutku čeka velika odluka, a to je da li se odlučiti na mastektomiju ili lumpektomiju sa zračenjem. Najnovija istraživanja kažu da se mastektomija...