Menu 

Svi jurimo, žurimo, negde stižemo. U svakom trenutku gledamo kako uštedeti dragoceno vreme. U kuhinje su se odavno uvukle napravice koje nam uveliko skraćuju vreme pripreme jednog obroka, počevši od raznih blendera, miksera, mutilica, ribeža…

Većina ih je zaista korisna i od velike pomoći, mi smo vam pak “iskopali” nekoliko za koje bismo se zapitali “ko bi ovo kupio”?

Čistač jagoda

Ova spravica čisti jagode od lišća i onog tvrđeg dela, kažu da je idealan za pravljenje voćnih salata. A vi se zapitajte koliko vremena vam treba da nožićem skinete lišće, a koliko da upotrebite ovu spravicu.

Rezač za breskve

U jednom potezu razrezaće vašu breskvu ili nektarinu na savršeno jednake kriške za vašu voćnu salatu.

Zatim imamo:  rezač banana, rezač za avokado, mango, ananas…

Postoji čak i nešto što se zove “cake tester” u opisu piše da je to spravica za proveravanje da li je biskvit gotov na tradicionalan način, a radi se ustvari o maloj metlici, sa koje uzimamo grančice koje bodemo u testo za vreme pečenja. Ono umesto čega inače koristimo čačkalicu ili nožić

Ali verujemo da te stare metode nisu dovoljno pouzdane.

Onda imamo spatulu za isključivo male pite, i još štošta

Na kraju među “kuhinjskim” pomagalima pronašli smo i držač za tablete da bi lakše mogli pratiti recepte dok kuvamo, a postoji i zaštita za ekrane da nam se ovi gedžeti ne bi uprskali ili zamastil.

This slideshow requires JavaScript.

Šta nam je od pomagala zaista potrebno? Sa malo spretnosti, puno ljubavi i samo jednim nožićem vi u vašoj kuhinji sigurno pravite prava mala čuda.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar