Menu 

Ovog leta kockice leda napravite neobičnim. Saznajte šta sve možete zalediti u kockicama da vaša pića budu ukusnija i zanimljivija.

Krastavci, jagode, šumske jagode, grožđe, kupine, sveži listovi mente, limun i drugi agrumi, … Sve to možete staviti u vaše kockice leda.

Bitno je da prvo prokuhate vodu i ostavite da se upotpunosti ohladi pre nego je zaledite. Na taj način će kockice biti kristalno providne.

Voće i povrće iseckajte na sitne komade i stavljajte ih (po jedan komad) u posudice za led i uspite prethodno prokuhanu i ohlađenu vodu. Možete koristiti i jestivo cveće, jer izgleda tako fenomenalno u kockicama. Zaledite. Pazite da sastojci koje stavljate u vodu budu pogodni za pića u kojima ih planirate koristiti.

kockice leda2

Recimo, za špricere i votku ćete koristiti kockice leda sa malinama, borovnicama i majčinom dušicom. Uz Bloody Mary najbolje idu zaleđeni komadići limuna. Za džin i tonike lavanda ili limeta. Kockice leda sa krastavcima ili mentom su sa čašom vode odlično letnje osveženje.

Uz to, ne propustite da u led kockice pretvorite skuhanu domaću kafu (odlično ide uz napitke od čokolade ili mleko), šejkove ili sokove. (O savršeno dobrim šejkovima pročitajte OVDE i OVDE)

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Нађа Команечи

  navika….zašto je lepšte rutina…..ŠTA JE RUT..INA ??? NAVIKA…NAV … IKA !!!!

 2. Danijela Cvetic-Tomic

  Nekada sam se zezala sa zamrzavanjem raznih vockica i sokova,moracu da pocnem ponovo.

 3. Belinda Lesic

  jednostavno, brzo i osvjezavajuce :)

 4. Jasmina Djordjevic

  mastovito

 5. Nada Stoimenova

  Ja sam pravila te kocke u nedelju,interesantni su……

Napišite komentar