Menu 

Ako imate svetliju kosu, možete je još posvetiliti ili izvući pramenove uz pomoć jednog od omiljenih čajeva. Posvetljenje kose kamilicom je zaista jednostavno. Saznajte kako.

O drugim načinima posvetljenja kose pročitajte u tekstu 5 načina da ofarbate kosu na prirodan način. A kamilica je posebno namenjena onima sa plavom i svetlijom (ili svetlo smeđom) kosom. Možete koristiti samo čaj od kamilice ili pozvati u pomoć i limun.

Tretman kamilicom

Potrebna vam je 1 šolja suvih cvetova kamilice (najbolje je da ne koristite kamilicu u vrećicama) i emajlirana ili staklena posuda (metalne će reagovati sa kamilicom i efekat bi mogao biti poništen).

Prelijte 1 šolju suvih cvetova kamilice sa dve šolje vruće vode. Stavite na šporet i ostavite da kuva 30 minuta. Skinite sa šporeta, poklopite i ostavite dok se ne umlači.

posvetljenje kose

Procedite kroz plastičnu cediljku u posebnu posudu. Kosu operite kao i obično, a dobijeni jaki čaj iskoritite za finalno ispiranje kose. Radite ovo iznad posudice i sakupite čaj od kamilice i ponovo isperite kosu. Ponavljajte nekoliko puta.

Najbolje bi bilo da kosu sušite na suncu, jer će onda boja biti najbolja, ali i sušenje fenom (blagi mlaz toplog vazduha) može pomoći. Za najbolji efekat ponavljajte ovo nekoliko puta mesečno, a “pojačajte” i svoj šampon kamilicom. Napravite isti čaj od kamilice (samo manje količine – 2 kašičice na ¼ šolje vode), pa uspite u šampon.

posvetljenje koseEfektan može biti i balzam, koji pravite od kamilice i maslinovog ulja. Pola šolje suvih cvetova kamilice potopite u pola šolje maslinovog ulja. Uspite u teglicu, poklopite i ostavite na sunčanom mestu nekoliko sedmica. Promućkajte povremeno, pa posle samo procedite. Koristite ovaj balzam za vrhove kose.

Kamilica i limun

Prvo obavite tretman kamilicom, pa posušite kosu peškirom. Razblažite 1 do 2 kašike limunovog soka (sveže iseceđenog) u 1 litri vode (možete koristiti više limuna i vode, ako vam je kosa duža).

Kosu isperite ovom smesom, pa je raščešljajte da bi se “limunada” rasporedila ravnomerno. Ponavljajte svaki put kada perete kosu ili dok ne dobijete željenu boju.

Da li ste probali da posvetlite kosu na ovaj način? Pročitajte i Jabukovo sirće za negu i posvetljenje kose.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Paprike su namirnica koja je trenutno na vrhuncu sezone. Ukusne su, mogu se pripremati na mnoštvo različitih načina i što je najvažnije prepune su vitamina i minerala koji su nam potrebni da bi bili zdravi.