Menu 

Mnogim ženama izgled kose ujutro utiče na to koliko lepe i privlačne će se osećati tokom dana. Kosa je bez svake sumnje veoma važno, zato joj na kraju krajeva i poklanjamo toliko pažnje. Mi vam danas otkrivamo savete koji će vam sigurno pomoći da vaša kosa izgleda lepše i privlačnije nego ikad.

Saveti koje ćemo vam danas otkriti ne odnose se na neke skupocene preparate već neke najosnovnije stvari koje bi trebalo da znate o svojoj kosi i time se vodite kad je nega u pitanju.

12738675425_672f73668a_z

Otkijte pravu teksturu svoje kose. Tekstura kose može da varira od suve do masne, tanke debele, glatke, kovrdžave, ispucale, lomljive. Nega kose i preparati koje kosristite treba da odgovaraju teksturi i tipu vaše kose i zato je najvažnije da otkrijete u koji ran spada vaša kosa da biste mogli kupiti šampon, masku, renerator i sve ostale preparate namenjene baš za vaš tip kose.

Potražite profesionalnu pomoć. Ovo uopšte nije loša ideja i ako ste isprobali sve, ali kosa vam i dalje ne izgleda kao što biste vi voleli, onda bi bilo dobro da potražite profesionalnu pomoć dermatologa koji će vam pregledati kožu glave i uputiti vas na moguće probleme. U većini slučajeva najobičniji vitamini B kompleksa mogu popraviti stanje vaše kose jer vitamini dokazano poboljšavaju strukturu kose i zato se ne ustručavajte da odete lekaru.

Ne perite kosu vrućom vodom. Izbegavajte pranje kose previše toplom vodom, jer vruća voda može oštetiti kožu i folikul dlake tako da koren učini slabim, a vruća voda uklanja i prirodna ulja sa glave. Stručnjaci preporučuju da kosu uvek perete mlakom vodom.

Masirajte skalp. Dobra masaža glave poboljšava cirkulaciju i samim tim obezbeđuje dlaci sve neophodne nutrijente. Masažu glave trebalo bi obavljati najmanje jednom nedeljno za najbolje rezultate.

7181981423_2d7cc555ed_z

Koristite pravu četku. Upotreba prave četke je prilično jednostavna tajna, a stručnjaci preporučuju korištenje češljeva sa debelim retkim zupcima kao i četaka sa mekanim, kvalitetnim materijalima. Češljanjem kose odgovarajućim četkama vi štitite kosu od slabljenja i opadanja.

Još jedan od načina koji će vam pomoći da vam kosa bude zdrava i lepa jeste da jedete dobro izbalansiranu hranu, pazite šta stavljate na kosu i ne izlažete jepreviše vrućem vazduhu, peglema i uvijačima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Lupus je autoimuna bolest, što znači da imuni sisitem organizma napada zdravo tkivo umesto bakterija i virusa što uzrokuje upalne procese u organizmu. Evo kako izgledaju simptomi i lečenje lupusa. Piši! Širi...