Menu 

Kada se pojave prve sede u kosi mnoge žene to dožive poprilično drastično. Što je, naravno, prvi pogrešan potez. Saznajte šta učiniti kada vam se prerano počnu pojavljivati sede vlasi.

Mnoge žene ih danas dobijaju mnogo ranije nego što je to bilo pre, kako zbog stresa tako i zbog nezdravog stila života. Mnoge prerano, zato, lete da se farbaju (naravno, tu postoji i onaj segment lepote i promene), ali vam to možda još nije potrebno.

Opuštanje

Ako vam se u kosi pojavila jedna ili dve sede dlake, to ne znači da ćete osedeti u trenu. To može prvenstveno da znači da ste pod pritiskom, pod stresom. Ne postoje načini da zaustavite ovaj proces, ali ga možete usporiti (i naravno prikriti sede) sa par pametnih odluka, a prva je opuštanje. Nema paničenja zbog sedih, već mislite o masaži, o, recimo, nekom spa tretmanu, i o načinima da smanjite stres.

problem sa kosomGreške

Pored nerviranja zbog sedih grešite i kada odlučite da ih iščupate. Čak i da imate samo jednu sedu ne uklanjajte je iz kose kidanjem. Naravno, neće se pojaviti 7 novih zbog toga, ali istina jeste da tako samo povećavate šanse da oko tih mesta izrastu sitne dlake koje će biti teško obuzdati. Uz to, oštećujete folikule i možete sprečiti rast dlake na tom mestu i tako vremenom prorediti kosu. Takođe, na pojavu sedih utiče i nezdrav odnos prema kosi – tretiranje raznim hemikalijama, isušivanje, peglanje, feniranje, …

Jedite zdravije

Dokazano je da žene koje vode zdraviji stil života, koje se pravilno hrane i vežbaju redovno imaju manje šanse da im se sede pojave u ranoj dobi.

zena i vikleriVolumen

Sede možete sakriti uz pomoć kovrdža i, uopšte, dodavanja volumena kosi. Nanesite sredstvo za volumen pri korenu kose, pa je osušite, isfenirajte držeći glavu okrenutu prema dole.

Privremene popravke

Ako vas sede baš nerviraju onda ih možete prikriti i kolor šamponima. Danas na tržištu postoji mnoštvo maski i odličnih (ne tako štetnih) proizvoda za nijansiranje, bez teških farbi. Konsultujte se sa svojim frizerom – možda on ima neki dobar predlog za vas. Možete ga zamoliti da vam izvuče pramenove na mestima gde se pojavilo par sedih dlaka ili da tretira mešavinom farbi, koje tačno odgovaraju vašoj prirodnoj boji, da biste ih privremeno prikrili.

Pročitajte i .

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. gajo

    Naci svalera

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je Kronova bolest hronična i ne postoji lek koji je u potpunosti može izlečiti, mnogi eksperti tvrde da se simptomi mogu ublažiti pomoću nekih prirodnih tremana. Mi vam naravno otkrivamo neke od...