Menu 

Leti naša koža zahteva bolju negu, posebno zbog češćih depliacija. Ukoliko koristite britvicu znate da se često javljaju crvenilo i pecaknje. Saznajte kako da brzo i lako umirite kožu posle brijanja.

Uprkos losionima za depilaciju i dobrim britvicama, čini se da se crvenilo i ranice  prečesto javljaju. Kožu možete umiriti na nekoliko načina.noge britvica1

Jabukovo sirće je poznato po svojim antibakterijskim svojstvima, ali i protuupalnim, pa je zato idealno u ovom slučaju. Kuglicom vate nanesite jabukovo sirće na kožu posle brijanja. Ono će ublažiti peckanje i umanjiti bol.

Slično kao i sirće deluje aloe vera (o kojoj smo pisali OVDE). Pored toga što umiruje upale, aloe vera omekšava kožu, a uz to ubrzava zarastanje eventualnih ranica. Zato, ukoliko leti koristite britvicu često, obavezno nabavite aloe vera gel. Potrebno je da je samo nanesete u tankom sloju na kožu.

Iziritiranoj koži može pomoći i aspirin. Rastvorite dva aspirina u malo vode da biste dobili pastu. Nanesite je na upaljena i bolna mesta i ostavite par minuta da se osuši. Nakon toga je isperite sa malo tople vode.

(Ukoliko želite da se rešite britvice, OVDE pogledajte kako možete sami uraditi šećernu, odnosno egipatsku depilaciju).

Kako vi rešavate problem iziritirane kože?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar