Menu 

Sve žene su barem jednom u životu osetile neugodnost stvaranja bolnih bubuljica nakon depilacije britvicom. Nije važno da li za depilaciju koristite skupocenu britvicu i kvalitetni gel za brijanje one se jednostavno pojavljuju, veoma su bolne, ružno izgledaju, a mi znamo kako ih možete sprečiti i lečiti.

Ne istiskajte!

Ovo je apsolutno zabranjeno! Bubuljice nikako nemeojte istiskati čak i ako imaju malu belu tačkicu u sredini koja podseća na pubertetske bubuljice. To je način na koji se vaše telo bori sa bakterijskom upalom korena dlake. Ostavite bubuljicu da sama zaceli i izbegavajte depilaciju tog područja u narednih nekoliko dana.

rešite se bubuljica

Salicilna kiselina

Salicilna kiselina se koristi da bi se bubuljica skupila i ona, ne samo da pospešuje odstranjivanje mrtvih ćelija kože koje ne dozvoljavaju da vazduh dopre do korena dlake, već i ubija bakterije koje uzrokuju crvenilo. Aspirin sadrži salicilnu kiselinu i ukoliko pri ruci nemate neku kremu za bubuljice izmrvite jedan aspirin, pomešajte ga sa vodom i dobijenom pastom premažite upaljeno područje.

Hidrokortizon

Hidrokortizon neguje i omekšava kožu koja je zahvaćena upalom zbog depilacije. Takođe, potpomaže hidrataciju i sprečava svrab. Hidrokortizon možete kupiti u apotekama, bez recepta. Koristite ga dva puta dnevno, ali nikako na duži period jer bi to moglo dovesti do neželjenih efekata kao što je osip.

Prevencija

Najbolji način da se rešite bubuljica, svakako je prevencija. Najbolje bi bilo da koristite britvice koje na sebi imaju traku sa sredstvom koje hidratizira kožu. Pre nego krenete sa depilacijom obavezno namočite te delove tela u vodi, da bi koren dlake omekšao, a zatim napravite blagi piling kože. Kad nanesete gel za brijanje ostavite ga da stoji na koži nekoliko minuta pre nego krenete sa upotrebom britvice. Britvicu povlačite u smeru rasta dlake, a nakon depilacije kožu (posebno bikini područje) namažite nekom antibiotskom kremom za prištiće i izbegavajte sintetičke materijale.  saznajte i “Da li je vaša koža spremna za bikini?”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar