Menu 

Vaš termin je stigao, ali beba još ne želi da izađe? Postoje neki prirodni i bezbedni načini da ubrzate porođaj.

Mnoge majke su pred sami kraj trudnoće nervozne i umorne i sa nestrpljenjem čekaju da se upoznaju sa svojim mališanom. Međutim, bebice se nekada “uspavaju” i ne žele još da izađu iz udobnosti vašeg stomačića. Zbog toga majke imaju i probleme sa trudovima koji traju satima, ali od porođaja ni naznake. Postoje neki prirodni “indukatori” porođaja u koje se kunu majke širom sveta.

Naravno, pre ovih “tretmana” konsultujte se sa lekarom i nipošto ne bi trebalo da podstičete porođaj ako još niste u 40. nedelji trudnoće. Bebi treba vremena da se razvije.

Ananas, mango, papaja i kivi

da ubrzate porođajTropsko voće poput anansa, manga, papaje i kivija sadrži bromelain, proteolitički enzim, koji deluje tako da omekšava cerviks, stimuliše mišićne kontrakcije i izaziva porođaj u kasnom stadijumu trudnoće. Mnoge majke na prvo mesto stavljaju ananas. Preporučuju da ga jedete svežeg ili da pijete čisti sok.

Šetnja i ples

Šetnja i lagani ples pred sam porod takođe mogu biti od pomoći, posebno ako imate kontrakcije koje nisu redovne. Penjanje uz stepenice (ali bez preterivanja) pomaže da se grlić materice brže otvori.

Začini

Jača i začinjenija hrana, posebno kari, kinin i beli luk mogli bi vam, takođe, pomoći da ubrzate porođaj. Naučnici nisu dokučili još uvek zašto je to tako, ali nekim ženama je pomoglo.

da ubrzate porođajČaj od lista maline

List maline možete uzimati u vidu čaja ili u obliku tableta. On navodno deluje na cerviks i jača čitav karlični deo. Čaj od listova maline je pun vitamina i minerala, koji su ključni za zdravlje materice. On vam može pomoći jednim delom da ubrzate porođaj, ali i oporavak posle.

Kupka, bradavice i seks

Topla kupka sa par kapi eteričnog ulja lavande vam može pomoći da se opustite. Masiranje bradavice takođe pomaže (možete upotrebiti i pumpu za mleko). Neke žene tvrde da im je i seks sa partnerom pomogao da ubrzaju porođaj.

Da li ste vi pokušavale neke od ovih trikova?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ana

    Komentar: vec sam usla u termin a od porodjaja nista imam blag sekret i male bolove tipa zatezanje stomaka a beba je nemirna ne mogu vise pomagaj te

Napišite komentar