Menu 

Jabukovo sirće, osim što je sjajan dodatak salatama,  je veoma zdravo za naš organizam. Ono u sebi ima 90 zdravih sastojaka od čega je dvadeset minerala i vitamina

Ovo je lista od deset načina na koje možete koristiti jabukovo sirće.

Jabukovo sirće je odlično za detoks kure, čisti organizam i krv od svih toksičnih tvari.

Dovodi vaš unutrašnji eko sistem u ravnotežu: On naime balansira kiseline i Ph vrijednosti u vašem organizmu, snižene Ph vrednosti dovode do manjka energije.

Pomaže pri gubitku kilograma: Ukoliko su vam dosadile razne dijete koje donose više štete nego koristi, probajte sa uzimanjem jabukovog sirćeta svaki dan, ono će vam poboljšati metabolizam i kilogrami će se lakše topiti.

Pomaže pri lečenju alergija: Verovali ili ne istraživanja su dokazala da ovo sirće ublažuje simptome alergije tu se prvenstveno misli da razređuje šlajm i olakšava sinusima.

 Pomaže kod sinusnih infekcija, bolnog grla, glavobolje i gripa: samim tim što podiže imunitet logično je da je uspešno u borbi protiv gripa i prehlada.

 Delotvoran je kod mnogih kožnih bolesti: neki preporučuju da se u ovim slučajevima sirće pomeša sa vodom u omeru 1:3 i da se ta otopina pomoću vate utapka u svaku aknu, drugi pak tvrde da je mnogo delotvornije da se obloga stavi preko celog lica da se zaveže gumicama za kosu i ostavi tako preko noći, naravno sa rupama za nos, usta i oči.

Snižava holesterol i visok krvni pritisak: ovo je je verovatno najvažnija osobina ove lekovite tekućine. Probajte staviti jednu do dve kašike sirćeta u malo vode i pijte svaki dan, ako vam je previše kiselo možete dodati i kašičicu meda.

[one_half]Detoks tretmani su nezamislivi bez jabučnog sirćeta[/one_half]

Ubija kandidu i gljivice: Ovo sirće je puno prirodnih enzima koji pomažu vašem organizmu u borbi protiv kandide i gljivičnih obolenja.

Olakšava simptome artritisa, ukočenih zglobova i gihta: Redovno uzimanje jabukovog sirćeta može smanjiti bol u zglobovima i giht tako što će smanjiti upalu.

Pojačava stomačne kiseline: možda zvuči čudno lečiti kiseline kiselinom, ali postoje istraživanja koja tvrde da jabukovo sirće smanjuje žgaravicu. Brzi lek za ovaj problem je kašika sirćeta zalivena čašom vode.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Miteseri - uklonite ih i sprečite njihov povratak - LifePress magazin

    […] Kada umijete, očistite lice, pre nego nanesete hidratantnu kremu, nanesite neko prirodno sredstavo za sužavanje pora. U tu svrhu odlično može poslužiti jabukovo sirće. O njemu smo već pisali detaljnije. […]

  2. Jabukovo sirće: kako da mu poboboljšate ukus - LifePress magazin

    […] ne možete piti samo čisto jabukovo sirće, a trebali bi, jer je zaista odličan čuvar zdravlja, o čemu smo prethodno pisali, onda je vreme da ga […]

Napišite komentar