Menu 

Mnogo puta smo pisali o zdravim namirnicama i superhrani bogatoj nutrijentima koja je dobra za naše zdravlje. Danas smo odlučili sa vama podeliti nešto poptpuno drugačije. Otkrivamo vam koja je to nanezdravija hrana na svetu.

Savetujemo vam da ovu hranu zaobilazite i koristite u što manjim količinama, a ukoliko je moguće i u potpunosti izbacite iz ishrane.

Margarin. Većina margarina koje možemo naći na našem tržištu su prepuni zasićenim i trans mastima koje povećavaju rizik od srčanih obolenja. Mnogo bolja opcija je da margarin zamenite pravim puterom, ali u nešto manjoj količini.

margarin2

Čips. Ove slane i masne grickalice su sigurno jedna od najlošijih namirnica koje možete uneti u svoj organizam. Čips sadrži veoma nezdrave trans masti koje povećavaju rizik od dijabetesa, srčanih obolenja, Alchajmerove bolesti i karcinogenih obolenja.

Proizvodi sa manje masnoće. Postoje veoma dobri razlozi zašto ove namirnice nisu preporučljive. Moge grickalice, sokovi i mlečni proizvodi sa manje masnoće su obično prepuni nekih drugih sastojaka koji mnogo lošije deluju na organizam od prirodnih masti. Bolje bi bilo da kupujete punomasne proizvode, ali da ih jedete u manjim količinama.

Zamrznuta jela. Nije sva zamrznuta hrana loša, voće i povrće koje je sveže zamrznuto je čak u većini slučajeva zdravije od svežeg, ali to nije slučaj i sa gotovi m obrocima u kojimase nalaze razni aditivi koji održavaju “svežinu” obroka.

Mesne prerađevine. Ovi proizvodi imaju malu nutritivnu vrednost, a prepuni su nezdravih sastojaka poput holesterola, soli i masnoća. Ovakve prerađevine su bogate i konzervansima koji podižu rizik od srčanih i kancerogenih obolenja.

hrana2

Kokice iz mikrotalasne. Kokice je veoma jednostavno napraviti na onaj staromodni način pomoću veće šerpe i poklopca i zaista nema potrebe da zdravlje izlažete riziku jedući kokice iz mikrotalasne koje su obično bogate trans mastima, aditivima i solju.

Dijetalna gazirana pića. Nakon što pažljivo pročitajte sastojke koji se nalaze u dijetalnim sokovima uvidećete da su mnogo nezdraviji od običnih napitaka ovakve vrste koji su takođe nezdravi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dokazano je da aromaterapija može pozitivno da utiče na mnoga stanja i da ubrza proces ozdravljenja, opusti, smiri, uspava. U poslednje vreme se mnogo priča o aromaterapiji sa mirisom narandže koja je prema nekim...